Giedomb Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Cześć, zastanawiam się jaki zaproponowalibyście zestaw kolumn do niedużego pokoju (16m2). Odległości w przybliżeniu rozrysowałem w załączonej grafice. Myślałem nad : - Heco Aurora 700 - Polk audio signature Kino domowe będzie głównie używane do oglądania filmów/gier (75%) i również do słuchania muzyki w stereo. Mam trochę problem z ustawieniem prawego głośnika, ale wymyśliłem, że wysunę go z tej wnęki między szafką rtv, a szafą. Tak w ogóle nie wiem czy nie za duże są to kolumny do odsłuchu w granicach 140 cm - 170 cm i nie wiem czy mam zwracać uwagę na przedni/tylny bass reflex (czy to nie skomplikuje ustawienia kolumn z przodu) Budżet to 6000 zł - 7500 zł. Dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Co to jest ten prostokąt po środku? Tam siedzisz? I stamtąd oglądasz? Bass reflexem się nie przejmuj. Do 16 metrów i tego Denona możesz śmiało pomyśleć jeszcze o Monitor audio Bronze 200. Pamiętaj że sub i tak musisz mieć. Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giedomb Napisano 22 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Tak poniżej tego prostokąta oglądam. Dziękuje za propozycję. Właśnie jeszcze na żadnych odsłuchach nie byłem. Na razie czysta teoria 🙂 Jako same fronty do muzyki te wszystkie kolumny nadają się ? Czy niektóre to takie typowe zestawy do kina domowego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 lutego 2022 Kolumny się nadają do stereo tak. Inna sprawa jak będzie Ci się podobać odsłuch stereo z amplitunera kina. Ale to już kwestia indywidualna. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Kolumny Heco Aurora to spory gabaryt i ja w tak małym pomieszczeniu raczej szukałbym mniejszych konstrukcji takich jak zestaw Indiana Line Tesi 561 + 241 + 761, Dali Oberon 5 + 1 + Vokal, Q Acoustics 3050i + 3010i + 3090Ci, czy wymienione wcześniej Monitor Audio Bronze 200 + 50 + C150. Oczywiście subwoofer obowiązkowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts