Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, zastanawiam się jaki zaproponowalibyście zestaw kolumn do niedużego pokoju (16m2). Odległości w przybliżeniu rozrysowałem w załączonej grafice. Myślałem nad :

- Heco Aurora 700

- Polk audio signature

Kino domowe będzie głównie używane do oglądania filmów/gier (75%) i również do słuchania muzyki w stereo. Mam trochę problem z ustawieniem prawego głośnika, ale wymyśliłem, że wysunę go z tej wnęki między szafką rtv, a szafą. Tak w ogóle nie wiem czy nie za duże są to kolumny do odsłuchu w granicach 140 cm - 170 cm i nie wiem czy mam zwracać uwagę na przedni/tylny bass reflex (czy to nie skomplikuje ustawienia kolumn z przodu) Budżet to 6000 zł - 7500 zł. Dzięki za pomoc :) 

11.jpg

Napisano

Co to jest ten prostokąt po środku?

Tam siedzisz? I stamtąd oglądasz?

Bass reflexem się nie przejmuj.

Do 16 metrów i tego Denona możesz śmiało pomyśleć jeszcze o Monitor audio Bronze 200.

Pamiętaj że sub i tak musisz mieć.

Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny

Piotr

Napisano

Tak poniżej tego prostokąta oglądam. Dziękuje za propozycję. Właśnie jeszcze na żadnych odsłuchach nie byłem. Na razie czysta teoria 🙂 Jako same fronty do muzyki te wszystkie kolumny nadają się ? Czy niektóre to takie typowe zestawy do kina domowego ?

Napisano

Kolumny Heco Aurora to spory gabaryt i ja w tak małym pomieszczeniu raczej szukałbym mniejszych konstrukcji takich jak zestaw Indiana Line Tesi 561 + 241 + 761, Dali Oberon 5 + 1 + Vokal, Q Acoustics 3050i + 3010i + 3090Ci, czy wymienione wcześniej Monitor Audio Bronze 200 + 50 + C150. Oczywiście subwoofer obowiązkowy.