rupert Napisano 11 maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2007 Nie mam telewizora z HDMI (jedynie scart), czy warto już teraz pchać się w odtwarzacz DVD z HDMI? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 11 maja 2007 Udostępnij Napisano 11 maja 2007 Pod warunkiem, że to coś, na czym będzie odtwarzany obraz posiada takie wejście... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 11 maja 2007 Udostępnij Napisano 11 maja 2007 Nie jest to zbyt wielkie ryzyko, tym bardziej, że zdecydowana większość nowych odtwarzaczy DVD posiada takie wyjście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 12 maja 2007 Udostępnij Napisano 12 maja 2007 Napiszę tak! A w czym przeszkadza posiadanie wyjścia HDMI ? Posiadam odtwarzacz z taki wyjściem i telewizor CRT, sygnał przesyłam SCART-em. Nawet DivX wygląda dobrze. Jestem przekonany, że obraz byłby lepszy na LCD lub PDP za pośrednictwem HDMI, i przychodzi moment , kiedy wyłączasz odtwarzacz i oglądasz swoje ulubione "Fakty" lub inne "Wiadomości" i nie jesteś posiadaczem dekodera "N". Porażka! Ja osobiście z premedytacją nie kupiłem jednego z "płaszczków". Dopóki w Polsce nie będzie cyfrowej telewizji z prawdziwego zdarzenia, dopóty, kupowanie tego typu wynalazków będzie mijać się z celem. Kupować odtwarzacz z HDMI jak najbardziej, w niczym to nie przeszkadza, na tylnej ściance jest pełno wyjść, które w większości i tak nigdy nie będą użyte! Powodzenia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baton Napisano 14 maja 2007 Udostępnij Napisano 14 maja 2007 Nie zgodzę się, telewizja, nawet taka z anteny naziemnej, wygląda na moim LCD bardzo przyzwoicie, mam co prawda nie za duży (LCD - żeby nie było wątpliwości ), bo 26", ale jest lepiej niż na poprzenim CRT. W nowych płaskich TV jest mnóstwo elektroniki, która zajmuje się "poprawianiem" sygnału i to naprawdę da się oglądać. Ale wracając do pytania, bo jest offtop, HDMI ma teraz większość DVD i "od przybytku..." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts