janist Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 Witam, od niedawna mam wzmacniacz CA 651A wyposażony w DAC. Nie mam jeszcze docelowego źródła i na razie jet nim smartfon. Podłączony do wzmacniacza przez RCA z wyjścia jack wszystko jest normalnie. Natomiast po połączeniu przez wyjście zasilania do wejścia USB (kablem pożyczonym od drukarki) jest cicho. tzn, po odkręceniu wzmacniacza na max jest przyzwoicie ale nie głośno. Na innym smartfonie jest tak samo. Pytanie co jest poblemem? Jakieś ustawienia smartfona, kabel czy uszkodzony DAC. A może tak po po prostu jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 W smartfonie masz wbudowany wzmacniacz słuchawkowy, więc przez jacka idzie wzmocniony sygnał, a przez USB nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 Regulowales głośność na telefonie kiedy jest podłączony przez USB ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Może tak być. Jeśli faktycznie wychodzisz z telefonu cyfrowo to stawiam że tak to gra. Ja miałem raz taką nieprzyjemność słuchać takiego połączenia i podziękowałem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janist Napisano 14 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2022 11 godzin temu, Tomasz S. napisał: Regulowales głośność na telefonie kiedy jest podłączony przez USB ? Tak, jest max. 11 godzin temu, Dzik napisał: W smartfonie masz wbudowany wzmacniacz słuchawkowy, więc przez jacka idzie wzmocniony sygnał, a przez USB nie. Tak, oczywiście. Tlko, że problemem to, że DAC jest a cichy. 2 godziny temu, S4Home napisał: Może tak być. Jeśli faktycznie wychodzisz z telefonu cyfrowo to stawiam że tak to gra. Ja miałem raz taką nieprzyjemność słuchać takiego połączenia i podziękowałem. Piotr Ale masz na myśli, ze to tak po prostu jest czy coś (DAC, wzmacniacz) jest uszkodzone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 A jaka jest głośność w aplikacji na telefonie ? Może tam masz coś "przycięte" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janist Napisano 14 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2022 (edytowany) Jest na max, i sprawdzana na 2 tel. Edytowano 15 marca 2022 przez RoRo Odpowiadając na post porzednika nie ma potrzeby cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 To podłącz przez usb laptopa albo pc , wtedy się dowiesz czy to tel czy wzmak. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janist Napisano 15 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2022 (edytowany) Dobry pomysł. Sprawdziłem. Jest tak samo. Czyli to nie tel. Pytanie czy to uszkodzenie czy tak po prostu jest? Edytowano 15 marca 2022 przez RoRo Odpowiadając na post porzednika nie ma potrzeby cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 To teraz instrukcja w łapke i posprawdzaj czy nie masz ustawionej czułości wejścia lub max volume. Gdyby ciszej byłoby na optyku z tv , to bym zrozumiał , ale usb powinno być ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janist Napisano 15 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2022 (edytowany) No tak, jak wszystko zawiedzie przeczytaj instrukcję. Niestety za wiele tam nie ma. Jest tylko: Uwaga: Należy używać wyłącznie przewodu połączeniowego z certyfikatem USB Audio, najlepiej takiego, na którym znajduje się oznaczenie stanowiące oficjalne potwierdzenie zgodności. Użycie przewodu USB o długości przekraczającej 3 m może skutkować problemami z jakością dźwięku. Ja użyłem zwykłego od drukarki. Długość ok. 1.2 m To co mi jeszcze przychodzi do głowy to sprawdzić z niewzmocnionym źródłem analogowym (będzie wiadomo czy wzmacniacz czy DAC lub kabel). Nie mam nic oprócz wyjścia pre out z amplitunera. Nada się? Jak to zawiedzie to jeszcze jest wsparcie CA w UK. O dziwo odpowiadają. Edytowano 15 marca 2022 przez RoRo Odpowiadając na post porzednika nie ma potrzeby cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts