Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie!

Jak będzie z taką budżetową Yamahą HTR-4065? Załóżmy że można odsłuchać i działa? Chciałem ją sparować z używanymi satelitkami Canton, co wyszłoby ok. 600-700zł. W takim razie rozważam soundbar... wydaje mi się że "subwoofer" ze sklejki z takiego soundbaru to nic w porównaniu do Cantonowego, a przetworniczki to nic w porównaniu do Cantona, ale cóż. Przynajmniej jest nowy i łatwy w ustawieniu w domu rodziców.

Jak sądzicie? Walczyć o kino czy poddać się? Widziałem promocję za 770zł soundbaru również Yamaha z aż 6 przetwornikami.

Napisano
3 minuty temu, lolekdrugi napisał:

jeżeli możesz to lepiej kupić Onkyo TX-SR607.

Są w mega cenach (w Holandii często 60 EUR) ale obawiałem się problemów z płytą HDMI... czy to jeszcze "za stary" model żeby w ogóle miał ten problem?

Napisano (edytowany)
1 minutę temu, Gumowe Ucho napisał:

Są w mega cenach (w Holandii często 60 EUR) ale obawiałem się problemów z płytą HDMI... czy to jeszcze "za stary" model żeby w ogóle miał ten problem?

607 ma problem z kondensatorami na płycie hdmi. Nie wiem jak w NL ale tutaj wymiana kosztuje grosze i załatwia temat definitywnie. Nawet są filmy instruktażowe jak to zrobić.

Dopiero modele 608, 609, 616 itp mają problem z chipsetem.

3 minuty temu, Gumowe Ucho napisał:

Są w mega cenach (w Holandii często 60 EUR)

no nie wiem, tutaj masz całość za 75EUR:

https://www.marktplaats.nl/v/audio-tv-en-foto/versterkers-en-receivers/m1819261126-onkyo-receiver-tx-sr607

w Polsce chodzą po 125EUR za sam amplituner.

Edytowano przez lolekdrugi
Napisano
1 minutę temu, lolekdrugi napisał:

607 ma problem z kondensatorami na płycie hdmi. Nie wiem jak w NL ale tutaj wymiana kosztuje grosze i załatwia temat definitywnie. Nawet są filmy instruktażowe jak to zrobić.

Dopiero modele 608, 609, 616 itp mają problem z chipsetem.

Dzięki! Będę pamiętał!