LukeWookiee Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Uzywam zestawu heco aurora 5.1 + denon 2700. Zestaw uzywany jest do filmu, grania i sluchania muzyki przez spotify(apka w avr). Wszystko leci przez eARC(oczywiscie poza spotify ktore dziala bezposrednio). Telewizor podaje dzwiek uzywajac bypass w bitstream. Teraz mam problem z ustawieniem odciecia dla glosnikow i suba. Glosniki: wszytkie male, 80 Hz. Ok? Sub: LFE odciecie 120 Hz. Ok? Teraz jak gra audio 2.0 - np. filmik YT lub Spotify to sub zupelnie nie gra. Calosc idzie przez front kolumny. Nie powinno byc tak ze crossover w LFE przezkazuje niskie na suba? Jak przestawie na LFE+MAIN to tak sie dzieje. Dodatkowo dochodzi przy dzwieku 5.1 do dziwnej rzeczy. Jak dlugo nic nie jest podane na LFE to sub wchodzi w jakis stan oszczedzania energii czy cos takiego i slychac wyraznie "PYK" w subie czasami. Tak jakby bylo przepiecie lub sie zalaczal. Nie wiem jak to wyeliminowac. Czy moje ustawienie jest ok czy cos powinienem zmienic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, LukeWookiee napisał: Glosniki: wszytkie male, 80 Hz. Ok? OK. 1 godzinę temu, LukeWookiee napisał: Sub: LFE odciecie 120 Hz. Ok? OK. 1 godzinę temu, LukeWookiee napisał: Teraz jak gra audio 2.0 - np. filmik YT lub Spotify to sub zupelnie nie gra. I TAK MA BYĆ ! 1 godzinę temu, LukeWookiee napisał: Calosc idzie przez front kolumny. Nie powinno byc tak ze crossover w LFE przezkazuje niskie na suba? A skąd w stereo weźmie ten kanał LFE ? 1 godzinę temu, LukeWookiee napisał: Jak przestawie na LFE+MAIN to tak sie dzieje. Wówczas załączasz sztucznie suba i ten sam sygnał idzie zarówno na fronty jak i suba. 1 godzinę temu, LukeWookiee napisał: Dodatkowo dochodzi przy dzwieku 5.1 do dziwnej rzeczy. Jak dlugo nic nie jest podane na LFE to sub wchodzi w jakis stan oszczedzania energii czy cos takiego i slychac wyraznie "PYK" w subie czasami. Tak jakby bylo przepiecie lub sie zalaczal. Nie wiem jak to wyeliminowac. Powtórzę się i tak ma być Jak chcesz by sub się nie wyłączał zmień funkcję AUTO na ON w subwooferze. Edytowano 30 marca 2022 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Zmień direct 2.0 na stereo 2.1 - w onkyo mam taką opcję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeWookiee Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Nie widzalem takiej opcji przy denon. A co do LFE + Main to jak ustawie wszytko na small to w sumie wyjdzie LFE? Roznica jest taka, ze sub nie gra przy 2.0 przy LFE i small a przy LFE+MAIN gra(tez small). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 Tak bo to jest funkcja w której wymuszasz granie suba nawet jak nie ma sygnału LFE. To jest coś osobnego niż kolumny small / large. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts