Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Słyszałem że niektórzy tak robią. Mam takiego znajomego nawet.

Ale czy to jest rozwiązanie ?

Kupić wzmacniacz z funkcjami sieciowymi i nie podłączać go do sieci jest trochę dziwne ;)

Napisano
6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ale czy to jest rozwiązanie ?

Absolutnie nie jest to rozwiązanie ewentualnego problemu, a ominięcie lub odłożenie na później.

Czasami się zastanawiam, bo się czyta w niektórych artykułach, iż sprzęt jest zaprogramowany na ileś lat, to chyba coś w tym. Oczywiście tu sprzęt dalej gra, aczkolwiek w przypadku, gdy komuś zależy na danej funkcjonalności, to jak to traktować: zepsuł się, czy się nie zepsuł (  ja obstawiam pierwszą opcję )?

Wiadomo, gospodarka musi się jakoś kręcić i producenci znajdują sposoby na to, aby jak najwięcej sprzedawać.

Napisano
18 godzin temu, marcinc napisał:

Kupić wzmacniacz z funkcjami sieciowymi i nie podłączać go do sieci jest trochę dziwne ;)

Kupowanie go ze względu na barwę. A strach żeby nie stracił funkcjonalności jest niestety normalny.

17 godzin temu, lysyrafal napisał:

Absolutnie nie jest to rozwiązanie ewentualnego problemu, a ominięcie lub odłożenie na później.

Czasami się zastanawiam, bo się czyta w niektórych artykułach, iż sprzęt jest zaprogramowany na ileś lat, to chyba coś w tym. Oczywiście tu sprzęt dalej gra, aczkolwiek w przypadku, gdy komuś zależy na danej funkcjonalności, to jak to traktować: zepsuł się, czy się nie zepsuł (  ja obstawiam pierwszą opcję )?

Wiadomo, gospodarka musi się jakoś kręcić i producenci znajdują sposoby na to, aby jak najwięcej sprzedawać.

Tak jest niestety.

Ilość cykli ładowania szczoteczki czy pstryknięć migawką. To są jawne rzeczy.

Niestety kupowanie audio z innymi, dodatkowymi funkcjami niż tylko wzmocnienie łączy się z tym że to kiedyś może przestanie działać.

Piotr

Napisano
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Kupowanie go ze względu na barwę. A strach żeby nie stracił funkcjonalności jest niestety normalny.

OK. Nadal wydaje mi się trochę dziwne, że nie znalazłeś nic dla siebie spośród wzmacniaczy bez funkcji sieciowych, których wybór jest o wiele większy niż systemów all-in-one, ale rozumiem, że ten Cię urzekł i nie chciałeś już szukać dalej.

Aktualizacja jeśli już to zdezaktywuje funkcję typowo sieciową, jak np. Spotif Connect, co dla Ciebie, jak rozumiem, i tak nie ma znaczenia.

• 2 months later...
Napisano

Mały update w temacie - NAD chyba wziął sobie do serca nasze niezadowolenie z faktu wycofania Spotify Connect i wypuścił kolejną aktualizację softu do c338:

C338 software update 2.13* is a maintenance release that includes the following changes:
• Restore connectivity to Spotify Connect

Także chyba warto było im pomarudzić :)