tomek4446 Napisano 16 maja 2022 Napisano 16 maja 2022 12 minut temu, gogiel napisał: Ten kabel co wyżej podałeś to jakiś dobry, czy zamówić lepszej jakości? Oooo ! Klient bogatszy ! No to możesz zaszaleć i nabyć ten https://www.audiofan24.pl/p527,sc-onyx-2025-mk2-kabel-instrumentalny-wysokiej-klasy-2-zyly-w-ekranach-kolor-niebieski-320-0102.html Dźwiękowo oba kable nie do odróżnienia . Tutaj głównie chodzi o jak najniższą pojemność kabelka. Do tego możesz zastosować wtyki : https://muzyczny.pl/148561_Amphenol-ACPRRED-wtyk-RCA-na-kabel-czerwony.html https://muzyczny.pl/122736_Amphenol-ACPRBLK-wtyk-RCA-na-kabel-czarny.html lub lekkie wtyki typu : https://blackdotaudio.eu/wtyk-rca-cinch-kacsa-rp-201g-9---zlocony-24k---na-kabel-9mm,74,10631.html Odpisz, cytując
gogiel Napisano 16 maja 2022 Autor Napisano 16 maja 2022 Kable wtyki zamówione, w środę będą, klapa wypolerowana trochę było zataczania kółek. Papier wodny 2000 a potem pasta tempo i polerka 😁 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 maja 2022 Napisano 16 maja 2022 3 minuty temu, gogiel napisał: Kable wtyki zamówione, w środę będą, klapa wypolerowana trochę było zataczania kółek. No i elegancko Jak da radę to postaraj się nie przekraczać 1 metra długości kabla. Ogólnie im krótszy tym lepiej. Jaki kabel zamówiłeś ? Jak wrócę z pracy podeślę jakieś zdjęcia jak to u mnie w środku drapaka wygląda. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 maja 2022 Napisano 16 maja 2022 @gogiel tak jak obiecałem , w załączniku zdjęcia . - opcja pierwsza kable wlutowane w oryginalną płytkę ale rozdzielona masa gramofonu od mas sygnałowych. - opcja druga , pominięcie płytki i kable ramienia połączone bezpośrednio z kablem IC . Masy j.w. Olej estetykę , to ma być po prostu trwałe. Zwróć uwagę na zablokowanie kabla IC przy wyjściu z plinty. Jak nie da się oryginalną blaszką to musisz pokombinować . Zwykle oryginalny kabel jest cieńszy i trzeba poszerzyć np. pilnikiem wycięcie w dolnej płycie. Odpisz, cytując
gogiel Napisano 16 maja 2022 Autor Napisano 16 maja 2022 3 godziny temu, tomek4446 napisał: No i elegancko Jak da radę to postaraj się nie przekraczać 1 metra długości kabla. Ogólnie im krótszy tym lepiej. Jaki kabel zamówiłeś ? Zamówiłem ten droższy 😁 1m, bo właśnie czytałem że to max. Ja zamówiłem 1 m kabla podwójnego. A u Ciebie na zdjęciu widzę dwa podwójne kable? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 maja 2022 Napisano 16 maja 2022 33 minuty temu, gogiel napisał: Ja zamówiłem 1 m kabla podwójnego. A u Ciebie na zdjęciu widzę dwa podwójne kable? Eeee , chyba zapomniałem Ci o czymś napisać Zacznijmy od początku Masz dwa kanały lewy i prawy. każdy z tych kanałów ma dwa piny do podłączenia. Żyłę sygnałową i masę sygnałową. Ile to będzie razem kabelków ? A teraz spójrz na zdjęcie ile ma zamówiony przez Ciebie kabelek ? Sorry , nie mogłem się powstrzymać Aby zrobić metr kabla IC musisz kupić 2 metry Sommera. Ten kabel ma dwie żyły i ekran. to bardzo ułatwia sprawę . Odizolowujesz dłuższy odcinek ok. 7 cm każdego z dwóch kabli . Ekrany skręcasz razem / ekran z dwóch żył jednego kabla i dwóch żył drugiego kabla/ i dolutowujesz do punktu masy w płytce gramofonu / czarne kabelki/ pozostałe cztery kabelki do odpowiednich kabelków ramienia odpowiadających za masy sygnałowe i żyły gorące. Z drugiej strony robisz to samo dolutowując wtyki RCA i do skręconych ekranów po założeniu koszulki termokurczliwej / lub po prostu taśmy izolacyjnej/ dolutowujesz widełki miedziane ze sklepu elektrycznego. Możesz też do skręconych ekranów dolutować zwykły kabelek jednożyłowy , linkę i do niego widełki. Kabel uziemienia powinien być dłuższy , będziesz miał wygodniej przy podłączaniu. Odpisz, cytując
gogiel Napisano 16 maja 2022 Autor Napisano 16 maja 2022 (edytowany) No tak to dobrze zamówiłem 2x1m. 1 minutę temu, gogiel napisał: No tak to dobrze zamówiłem 2x1m. Bo on jest podwójny czyli dwużyłowy Edytowano 16 maja 2022 przez gogiel Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 maja 2022 Napisano 16 maja 2022 7 minut temu, gogiel napisał: No tak to dobrze zamówiłem 2x1m. I D E A L N I E . Odpisz, cytując
Chilli Napisano 17 maja 2022 Napisano 17 maja 2022 Skorzystaj jednak z oryginalnej płytki i podlutuj się pod piny od niej. To dużo prostsze a różnicy nie usłyszysz. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 17 maja 2022 Napisano 17 maja 2022 4 godziny temu, Chilli napisał: To dużo prostsze a różnicy nie usłyszysz. Z pierwszą częścią zdania się zgadzam , druga jest kontrowersyjna Odpisz, cytując
gogiel Napisano 19 maja 2022 Autor Napisano 19 maja 2022 Kabelki wymienione, teraz to jest inne granie. Wlutowałem się w płytkę. Jeszcze czeka mnie wymiana igły albo wkładki. Ale sam już nie wiem w który kierunek uderzyć. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 19 maja 2022 Napisano 19 maja 2022 6 minut temu, gogiel napisał: Kabelki wymienione, teraz to jest inne granie. Czyli rozumiem nic nie brumi ? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 19 maja 2022 Napisano 19 maja 2022 4 godziny temu, gogiel napisał: Jeszcze czeka mnie wymiana igły albo wkładki. Ale sam już nie wiem w który kierunek uderzyć. https://www.tophifi.pl/gramofony/akcesoria-gramofonowe/audio-technica-at-vm95e.html 1 godzinę temu, gogiel napisał: Nic kompletnie zero Słuchaj Tomka a dobrze na tym wyjdziesz Muszę to powiedzieć ! A nie mówiłem ? 1 Odpisz, cytując
gogiel Napisano 19 maja 2022 Autor Napisano 19 maja 2022 Dokładnie tak jak mówisz👍 A ta wkładka będzie lepiej grać od tej co mam? Bo cena nie jest kosmiczną. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 20 maja 2022 Napisano 20 maja 2022 7 godzin temu, gogiel napisał: A ta wkładka będzie lepiej grać od tej co mam? Wkładki nie grają lepiej lub gorzej. Grają inaczej. Ten fakt sprawia , że zabawa zaczyna się robić drogawa , bo żaden Salon nie wypożycza wkładek na testy i kupujemy w ciemno. Cena nie jest tu w pełni wyznacznikiem tego co nam się spodoba . Np. mam Goldringa 2100 za 1200 zł , a wolę dźwięk tej podlinkowanej AT 95 za dwie stówy. AT zagra po prostu zupełnie inaczej niż Shure , pozwoli Ci to na uzyskanie jakiejś bazy do pójścia do przodu , zorientowania się co Ci w dźwięku z drapaka przeszkadza ,a co nie. Jak masz wolne środki to oczywiście możesz kupić https://www.tophifi.pl/gramofony/akcesoria-gramofonowe/audio-technica-at-vm95sh.html?gclid=Cj0KCQjw1ZeUBhDyARIsAOzAqQI5St1CEhVJUjWzTKyML-WXq-4jigyy4_OeSXEls2lJVONYIQOj58YaAtuIEALw_wcB Ale uprzedzam ,szlif shibata jest wymagający co do jakości płyt tak ich stanu technicznego jak i realizacji. Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 20 maja 2022 Napisano 20 maja 2022 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Wkładki nie grają lepiej lub gorzej. No tutaj to wdałbym się w polemikę z Tobą Tomek Moim zdaniem grają lepiej lub gorzej. Oczywiście grają też, tak jak piszesz, inaczej. Zresztą generalnie tak jest z całym sprzętem audio. Przykładem najbardziej jaskrawym są chyba kolumny głośnikowe - są te lepsze/gorsze i te prezentujące różne szkoły grania 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 20 maja 2022 Napisano 20 maja 2022 2 godziny temu, Audio Autonomy napisał: No tutaj to wdałbym się w polemikę z Tobą Tomek Grzesiek , moja filozofia jest taka , zaczynamy od dołu ,by piąć się do góry. Aby poznać różnice między wkładkami zaczynam od podstawowej i to ona stanowi punkt odniesienia. Jak zacznę kupować jak leci patrząc tylko na cenę ,to sprawa robi się jak dla mnie za bardzo " loteryjna". 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts