Kiepsho x Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) Cześć! Szukam słuchawek chyba otwartych które będą grały cieplej od 990, moje dt "dźgają" mnie w uszy i średnio mi się to podoba, napisalem chyba otwarte ponieważ bedą używane tylko przy komputerze w miejscu w którym nie ma problemu z hałasem z zewnątrz ani nie mam problemu z tym, że dźwięk będzie wydostawał sie poza moje uszy więc zakładam, że otwarte bedą najlepszą opcją. Cena to najlepiej do 400, mogę dorzucić 5 dych ale wolalbym granicy 4 stówek nie przekraczać. Co polecicie? W oczy rzuciły mi się philips SHP9500/600 albo fidelio x2hr, dodam, że odrobine więcej basu również by nie zaszkodziło. Sprzęt zasilany przez dac x-6 (w przyszłosci celuje w zen dac v2). Słuchawki głównie przeznaczone do muzyki (bardzo różnej, nie słucham jednego gatunku) i od czasu do czasu pogrania w jakieś gry. Edytowano 16 kwietnia 2022 przez Kiepsho x Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 Ja bym spróbował fidelio x2hr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 Cześć, Aktualnie, mamy w promocji fajny model Koss-a, model PRO 4S https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/koss-pro-4s.html Cena spadła do 499 zł a mogą konkurować ze słuchawkami za 700 zł. Zapraszamy Cię na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Dnia 16.04.2022 o 23:35, Kiepsho x napisał: Cena to najlepiej do 400, mogę dorzucić 5 dych ale wolalbym granicy 4 stówek nie przekraczać. Co polecicie? W tej kwocie z łagodnie podaną górą polecam Shure SRH440, są one podane z lekkim wygładzeniem, ale to sprawia, że osoby wrażliwe na wyeksponowaną górę, często je wybierają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Dnia 16.04.2022 o 23:35, Kiepsho x napisał: . Sprzęt zasilany przez dac x-6 (w przyszłosci celuje w zen dac v2). Polecam wymienić opampa w x-6 na coś co da łagodniejsze brzmienie np. któryś z Muzesów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Nie wiem czy wymiana wzmacniacza operacyjnego coś pomoże, też miałem problem z modelem 990 i 880, że po dłuższym odsłuchu zaczynało się kłucie i dyskomfort spowodowany ostrością góry, nie każdego uszy tolerują takie granie na dłuższą metę, takie rzeczy często wychodzą dopiero przy dłuższym użytkowaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Ja bym powiedział że może nie rozwiąże może problemu do końca, jednak z pewnością pomoże i może w stopniu wystarczającym. Taka zmiana powinna dać bardzo wyraźną poprawę w oczekiwanym kierunku i nie kosztuje zbyt wiele. W końcu po to tam jest zamontowane gniazdo do łatwej wymiany opampów bez lutowania. Z założenia montuje się tam tanie bardzo opamy fabrycznie, aby na tym trochę obniżyć koszt produkcji i dać możliwości rozwojowe w żądanym przez nas kierunku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 26 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2022 Z pewnością warto spróbować. W DAC X-6 jest zamontowany OPA2134, więc też całkiem niezły opamp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts