Admajk Napisano 8 maja 2022 Napisano 8 maja 2022 Witam wszystkich, zastanawiam się na kupnem nowego gramofonu. Obecnie posiadam Yamahę RN 602D + Elac Debut Reference B6 oraz AT-LP60XUSB (kupiłem na "spróbowanie", bo nie byłem pewien czy wciągnę się w słuchanie winyli). Zależy mi na urządzeniu typu plug and play, stąd pod uwagę biorę gramofony automatyczne. Obecnie interesują mnie 2 modele: Pro-Ject Automat A1 i Thorens TD 102A. Co o nich sądzicie? Czy jest sens wydawać prawie 2x więcej na Thorensa? Czy możecie polecić inne automatyczne modele? Pozdrawiam Serdecznie
Q21 Napisano 9 maja 2022 Napisano 9 maja 2022 Dnia 8.05.2022 o 16:35, Admajk napisał: Witam wszystkich, zastanawiam się na kupnem nowego gramofonu. Obecnie posiadam Yamahę RN 602D + Elac Debut Reference B6 oraz AT-LP60XUSB (kupiłem na "spróbowanie", bo nie byłem pewien czy wciągnę się w słuchanie winyli). Zależy mi na urządzeniu typu plug and play, stąd pod uwagę biorę gramofony automatyczne. Obecnie interesują mnie 2 modele: Pro-Ject Automat A1 i Thorens TD 102A. Co o nich sądzicie? Czy jest sens wydawać prawie 2x więcej na Thorensa? Czy możecie polecić inne automatyczne modele? Pozdrawiam Serdecznie Cześć, W budżecie ok 3000zł jeżeli zależy Ci na dobrej jakości dźwięku, rozważyłbym raczej manualne gramofony. Tutaj wybór będzie już całkiem niezły. Np. Pro-Ject z serii X1 czy Rega Planar 3. Gdybyś jednak z jakiś względów musiał zostać przy automacie, zarówno Thorens TD 102A jak i Pro-Jest A1 będą odpowiednie. W Thorensie większą wagę przyłożono do estetyki wykonania plinty. W A1 jest ona pokryta satynowym czarnym laminatem. Same właściwości techniczne będą na zbliżonym poziomie. Pozdrawiam, Q21
Admajk Napisano 9 maja 2022 Autor Napisano 9 maja 2022 Dziękuję za odpowiedź, a czy ten model byłby dobrym pomysłem: https://www.q21.pl/thorens-td-402-dd-czarny-polysk.html
RoRo Napisano 10 maja 2022 Napisano 10 maja 2022 Dnia 8.05.2022 o 16:35, Admajk napisał: Witam wszystkich, zastanawiam się na kupnem nowego gramofonu. ... Niepotrzebnie utworzony zdublowany wątek - autor założył już identyczny w dziale "Technika lampowa i analogowa" Tam proszę pisać, a bieżący wątek zamykam. Pozdrawiam
Recommended Posts