Admajk Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 Witam wszystkich, zastanawiam się na kupnem nowego gramofonu. Obecnie posiadam Yamahę RN 602D + Elac Debut Reference B6 oraz AT-LP60XUSB (kupiłem na "spróbowanie", bo nie byłem pewien czy wciągnę się w słuchanie winyli). Zależy mi na urządzeniu typu plug and play, stąd pod uwagę biorę gramofony automatyczne. Obecnie interesują mnie 2 modele: Pro-Ject Automat A1 i Thorens TD 102A. Co o nich sądzicie? Czy jest sens wydawać prawie 2x więcej na Thorensa? Czy możecie polecić inne automatyczne modele? Pozdrawiam Serdecznie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 maja 2022 Udostępnij Napisano 9 maja 2022 Dnia 8.05.2022 o 16:35, Admajk napisał: Witam wszystkich, zastanawiam się na kupnem nowego gramofonu. Obecnie posiadam Yamahę RN 602D + Elac Debut Reference B6 oraz AT-LP60XUSB (kupiłem na "spróbowanie", bo nie byłem pewien czy wciągnę się w słuchanie winyli). Zależy mi na urządzeniu typu plug and play, stąd pod uwagę biorę gramofony automatyczne. Obecnie interesują mnie 2 modele: Pro-Ject Automat A1 i Thorens TD 102A. Co o nich sądzicie? Czy jest sens wydawać prawie 2x więcej na Thorensa? Czy możecie polecić inne automatyczne modele? Pozdrawiam Serdecznie Cześć, W budżecie ok 3000zł jeżeli zależy Ci na dobrej jakości dźwięku, rozważyłbym raczej manualne gramofony. Tutaj wybór będzie już całkiem niezły. Np. Pro-Ject z serii X1 czy Rega Planar 3. Gdybyś jednak z jakiś względów musiał zostać przy automacie, zarówno Thorens TD 102A jak i Pro-Jest A1 będą odpowiednie. W Thorensie większą wagę przyłożono do estetyki wykonania plinty. W A1 jest ona pokryta satynowym czarnym laminatem. Same właściwości techniczne będą na zbliżonym poziomie. Pozdrawiam, Q21 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Admajk Napisano 9 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2022 Dziękuję za odpowiedź, a czy ten model byłby dobrym pomysłem: https://www.q21.pl/thorens-td-402-dd-czarny-polysk.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 maja 2022 Udostępnij Napisano 10 maja 2022 Dnia 8.05.2022 o 16:35, Admajk napisał: Witam wszystkich, zastanawiam się na kupnem nowego gramofonu. ... Niepotrzebnie utworzony zdublowany wątek - autor założył już identyczny w dziale "Technika lampowa i analogowa" Tam proszę pisać, a bieżący wątek zamykam. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts