krzysztof1594 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Cześć, Wiem, że temat to klasyka, ale z racji iż para wzmacniacz - kolumny jest istotna, to pozwoliłem sobie założyć nowy temat by dobrać odpowiednią parę. Sprawa jest prosta - salon 19m2, wzmacniacz (proszę się nie śmiać ) Pioneer SX-777. Szukam czegoś do 500zł co ewentualnie da progress w przyszłości przy okazji zmiany wzmacniacza - przeprowadziłem się wczoraj i niestety moje dotychczasowe kolumny podłogowe nie mają tutaj racji bytu, musi być coś względnie drobnego, podstawkowego. Pierwsze dwa typy, które przyszły mi do głowy to albo Tannoy M1, albo Magnat Supreme 102. Gdzieś jeszcze rzuciła mi się w oczy aukcja z Canton Fonum 251. Do czego będą służyć? Głównie gramofon, klasyka rocka, blues, jazz i trochę muzyki poważnej. Zapewne będą też wykorzystywane do oglądania filmów w wersji "po prostu lepiej niż z głośników TV". Będę wdzięczny za wszelkie rady! Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Magnat supreme 202 . W tej cenie (550 zl czasami w promocji ) rewelacja . Bardzo dobre do TV bo czyste/wyraźne dialogi , brakuje sceny i dźwięk dość suchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Uzywane Tannoy M2 Nowe Magnat 202 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 (edytowany) Ode mnie scan akustik, czyli Phonar https://m.olx.pl/d/oferta/scan-acustic-kolumny-stereo-hi-fi-phonar-CID99-IDNYHLQ.html Oraz Phonar Laser https://m.olx.pl/d/oferta/phonar-laser-kolumny-stereo-podlogowe-glosniki-vifa-CID99-IDOLThJ.html Nic lepszego nie potrzebujesz. Poczytaj o kolumnach w dziale kluby. Potrafią zaskoczyć naprawdę bardzo dobrym brzmieniem w tym przedziale cenowym. Pozdrawiam Edytowano 20 maja 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Masz dość duże pomieszczenie, dlatego uważam, że małe podłogówki świetnie wpiszą się w Twój metraż. Jeżeli chcesz kolumny upchać gdzieś w kąt w szafki to lepiej kupić słuchawki. Generalnie kolumny mniejsze podstawkowe powinny stać na standach. A te zajmują tyle samo miejsca co podłogowe. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts