Sundin997 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 50 minut temu, cymes napisał: Jak priorytet bas zacznij od Atoll 200 I ten atoll sprawi że będzie więcej basu? A czym przewyższa naima? Edytowano 5 godzin temu przez Sundin997 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 26 minut temu, Artur Brol napisał: Że dla przykladu, kolumny potrzebują minimum 50 Watt, a ktos do nich kupuje wzmacniacz z mocą 100 Watt? O to chodzi tutaj? Kolumny nie mają żadnego zapotrzebowania minimalnego. Edytowano 5 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Stolik?😁 2 minuty temu, Kraft napisał: Kolumny nie mają żadnego zapotrzebowania minimalnego. Dlaczego w takim razie, producenci piszą ze łączyć ze wzmacniaczem pomiędzy np. 50 DO 100 Watt? Moze to nie jest minimalne, ale chyba cos te widełki w specyfikacji znaczą? Edytowano 5 godzin temu przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Ta moc "minimalna", to moc z którą kolumny zagrają już że swoją maksymalną głośnością. To więc raczej nie to o czym myślisz. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 23 minuty temu, cymes napisał: Typowy bełkot AI. Ale, co się dziwić. Jak żaden człowiek nie wie, co to, to skąd ma wiedzieć maszyna:). 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu No i tyle na temat😁 Zapytałem w przeglądarce, czy Gato Audio DIA 250s to wydajny prądowe wzmacniacz, odpowiedź była ze bardzo. Mnie to wystarcza🤣 Odpisz, cytując
cymes Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 41 minut temu, Sundin997 napisał: I ten atoll sprawi że będzie więcej basu? Sprawdź i przekonaj się. 41 minut temu, Sundin997 napisał: A czym przewyższa naima? Budową 29 minut temu, Kraft napisał: Typowy bełkot AI. Myślisz że producenci wstawiają duże trafa i pojemne kondensatory dla zabawy. 30 minut temu, Kraft napisał: Ale, co się dziwić. Jak żaden człowiek nie wie, co to, to skąd ma wiedzieć maszyna:). Twierdzisz że inżynierowie nie wiedzą co i po co budują, przekraczasz już wszelkie granice. 1 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 9 minut temu, cymes napisał: Budową A jak ja pokazuje swój chiński wzmacniacz to zaraz wszyscy uciekają. Na filmie to nie ja https://youtu.be/yIU69-KpqYU?is=YUqj-5SsjI_rE2av 2 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 12 minut temu, cymes napisał: Sprawdź i przekonaj się. Budową Myślisz że producenci wstawiają duże trafa i pojemne kondensatory dla zabawy. Twierdzisz że inżynierowie nie wiedzą co i po co budują, przekraczasz już wszelkie granice. Zakładając ze nas i tutaj w ci... nie robią, a w tym cyrku wszystko możliwe. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 24 minuty temu, cymes napisał: Twierdzisz że inżynierowie nie wiedzą co i po co budują, przekraczasz już wszelkie granice. To podaj mi na początek jednostkę w której przedstawia się "rezerwę prądową"? A potem jakiś przykład wielkości tej rezerwy dla konkretnego wzmacniacza. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, Kraft napisał: To podaj mi na początek jednostkę w której przedstawia się "rezerwę prądową"? A potem jakiś przykład wielkości tej rezerwy dla konkretnego wzmacniacza Oooo zaczyna się. Idę po popcorn. 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Kurna dobre. Wszystko ma jakąś jednostkę. Więc rezerwa pradowa tez powinna byc jakos charakteryzowana, mieć jakiś wyznacznik, czy cos takiego. Popkorn sie może przydać. Edytowano 3 godziny temu przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Nie jestem inżynierem i będę grzebał w SI, tak łopatologicznie transformator pobiera prąd i kondensatory go magazynują, kontrola zależy od możliwości ładowania i oddawania szybko impulsów. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu To ze strony RMS.pl mam Jaką pojemność kondensatorów powinien posiadać wzmacniacz? Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, gdyż parametr ten należy rozpatrywać wspólnie z mocą wyjściową. Przyjmijmy jednak, że 30.000µF zapewni sporą rezerwę mocy, która jest niezbędna w przypadku odtwarzania niskich tonów, a także napędzenia bardziej wymagających modeli kolumn. Teraz, probowalem te informacje znalezc przy Cambridge Audio CXA81 MK2. Nie udalo mi sie. Jestem slepy, czy nie wszystkie firmy te info zamieszczaja? Jesli tak jest, to ciezko bedzie takiego wydajnego pradowo wzmacniacza znalezc. Po drugie, nie wydaje mi sie, by wzmacniacz tak wydajny pradowo, mogl cokolwiek zdzialac, jesli kolumny nie potrafia ponizej ilus Hz zejsc. Moge sie mylic, ale nie sadze. 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 59 minut temu, Artur Brol napisał: Teraz, probowalem te informacje znalezc przy Cambridge Audio CXA81 MK2. Jak chcesz to poczytaj bełkot SI. "W modelu Cambridge Audio CXA81 MK2 cztery główne kondensatory filtrujące w sekcji zasilania to podzespoły marki Nippon Chemi-Con o pojemności 6800 µF każdy (łącznie 27 200 µF). audio.com.pl Rola: Kondensatory te współpracują z dużym transformatorem toroidalnym, magazynując energię niezbędną do obsługi nagłych skoków dynamiki w muzyce. Dzięki symetrycznemu układowi (po dwa kondensatory na kanał), wzmacniacz utrzymuje wysoką separację kanałów i niski poziom szumów. Richer Sounds Blog" 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu O co chodzi z tym "belkotem SI" ? I co to jest SI? 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 godziny temu, Artur Brol napisał: Więc rezerwa pradowa tez powinna byc jakos charakteryzowana, mieć jakiś wyznacznik, czy cos takiego. To jest NADMIAROWOŚĆ, krotność. I o ile w takiej np. windzie do przewozu osób, 10x ma sens, to czy ta krotność/nadmiarowość ma sens w audio? Edytowano 1 godzinę temu przez pairtick Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, Artur Brol napisał: O co chodzi z tym "belkotem SI" ? Zapytaj @Kraft 12 minut temu, Artur Brol napisał: I co to jest SI? Sztuczna Inteligencja. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @pairtick Jesli wierzyc firmom, czy kto tam sie na ten temat wypowiada, to tak. Choc mozliwym jest, ze taka nadmiarowosc sensu nie ma. 1 minutę temu, cymes napisał: Zapytaj @Kraft Sztuczna Inteligencja. Ok, juz jasne. Spodziewalem sie AI. Dlatego nie dotarlo do mnie to SI. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: To ze strony RMS.pl mam Jaką pojemność kondensatorów powinien posiadać wzmacniacz? Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, gdyż parametr ten należy rozpatrywać wspólnie z mocą wyjściową. Przyjmijmy jednak, że 30.000µF zapewni sporą rezerwę mocy, która jest niezbędna w przypadku odtwarzania niskich tonów, a także napędzenia bardziej wymagających modeli kolumn. Teraz, probowalem te informacje znalezc przy Cambridge Audio CXA81 MK2. Nie udalo mi sie. Jestem slepy, czy nie wszystkie firmy te info zamieszczaja? Jesli tak jest, to ciezko bedzie takiego wydajnego pradowo wzmacniacza znalezc. Po drugie, nie wydaje mi sie, by wzmacniacz tak wydajny pradowo, mogl cokolwiek zdzialac, jesli kolumny nie potrafia ponizej ilus Hz zejsc. Moge sie mylic, ale nie sadze. Mój chinol z filmiku ma kondensatory 6 x 10000 na kanał Czyli łącznie 120000 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu (edytowany) 1 minutę temu, Artur Brol napisał: Potwor 😁 Chiński smok:) Sam Xin jing ping pong projektował. Edytowano 45 minut temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu Smoczysko, w porownaniu z innymi😊 Odpisz, cytując
Recommended Posts