Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam ponownie
Po wielu przeczytanych recenzjach i Waszych podpowiedziach zdecydowałem się na zestaw KD Polk T531 + Sub Klipsch R-12SW.
Aby powyższy zakup miał sens pozostaje mi jeszcze znalezienie aplitunera, co w chwili obecnej jest najtrudniejsze, gdyż budżet ograniczony, dostępność mała, więc pozostają jedynie używki.
I tutaj moja prośba o pomoc i opinię.
Do powyższego zestawu znalazłem Yamahę HTR-2071 za 800 zł oraz Yamahę Music Cast RX-V485 za 2000 zł, oczywiście używki, które najbardziej biorę pod uwagę, gdyż te mam w zasięgu i mogę obejrzeć przed zakupem.
Czy ta RX-V485 będzie dużo lepsza do powyższego zestawu KD od HTR-2071? Czy bardziej jednak będzie mi się opłacało kupić tańszą opcję i dozbierać z czasem na konkretniejszy amplituner?
Nie mam dużych wymagań, jestem laikiem w temacie, wybrany zestaw będzie służył głównie do kina 5.1
Znalazłem również Denona AVR-X2100W, AVR-X1200W i AVR-X1300W wszystkie w okolicach 1600 zł, ewentualnie Onkyo TX NR686 za 2300 zł, ale to już trochę ponad moje możliwości finansowe. No i niestety nie będę miał możliwości ich sprawdzenia przed zakupem.
Która opcja Waszym zdaniem jest najbardziej opłacalna?
Będę wdzięczny za każdą opinię, gdyż jeszcze w ten weekend chciałbym dokonać zakupu. :)  

Napisano
32 minuty temu, TOMASZ85 napisał:

Yamahę HTR-2071 za 800 zł oraz Yamahę Music Cast RX-V485 za 2000 zł,

z tych dwóch jeżeli dobrze widzę to RX-V485 przynajmniej namiastka YPAO tam siedzi bo w HTR nie ma nic jak dobrze widzę.

33 minuty temu, TOMASZ85 napisał:

nalazłem również Denona AVR-X2100W, AVR-X1200W i AVR-X1300W wszystkie w okolicach 1600 zł,

x2100 byłby lepszy gdyby to był x2600 a tak niestety jest zabytkiem, w sumie tak samo jak ten HTR. x1200 oraz x1300 również stare ampki chociaż mają przynajmniej 4K.

34 minuty temu, TOMASZ85 napisał:

wentualnie Onkyo TX NR686 za 2300 zł,

i to jest ciekawa opcja bo ma nawet atmosa czyli ma 7 kanałów! JEdnak w stosunku do 485 nie ma eARC tylko zwykłe ARC. Jak nie masz konsoli PS5/XboxX lub mocnego kompa do gier to Cię eARC raczej nie interesuje.

35 minut temu, TOMASZ85 napisał:

Będę wdzięczny za każdą opinię, gdyż jeszcze w ten weekend chciałbym dokonać zakupu. :)  

proponuje cierpliwość i mówię poważnie.

Napisano

W przypadku kolumn Polk Audio T531 pasowałaby zarówno Yamaha, Onkyo jak i Denon. Wszystko zależy od Twoich preferencji brzmieniowych. Denon i Onkyo zapewnią większe nasycenie natomiast Yamaha wydobędzie więcej szczegółów i poprawi dynamikę. 

Jeśli chodzi o konkretne modele to szukałbym Yamahy RXV 485, Onkyo TX-NR686/696 czy Denona AVR X1600/1700h. 

Napisano
6 minut temu, Q21 napisał:

Denon i Onkyo zapewnią większe nasycenie natomiast Yamaha wydobędzie więcej szczegółów i poprawi dynamikę. 

😂

6 minut temu, Q21 napisał:

Yamahy RXV 485, Onkyo TX-NR686/696 czy Denona AVR X1600/1700h. 

to jest dość ciekawe bo to amplitunery z różnych półek :D

485 jest niżej niż NR686 oraz X1600 ponieważ jest pięcio-kanałowy a pozostałe mają 7 kanałów.