JFK Napisano 29 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2022 Hej, posiadam onkyo tx-rz800, do tego przednie kolumny klipsch R-28F(8 ohm), z tyłu, za kanapą stoją 2 monitory dali blue 2002(4 ohm). Chcę je wymienić na coś nowszego, mają już swoje lata i nie do końca nadążają za kolumnami. Nie wiem natomiast jakie monitory wybrać, czy klipsche czy dali, może yamaha. Zastanawiam się też nad BOSE lub SONOS, ale totalnie nie wiem co wybrać. Do tej pory nie mogę narzekać na dźwięk z kolumn, minimalnie z monitorów, ale jak dla mnie wszystko gra nawet dobrze, po prostu chcę odświeżyć nagłośnienie. pomieszczenie ma ok 45m2. Czy jest ktoś mi w stanie polecić dobry sprzęt do grania z tyłu? Budżet do 1300zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2022 Skoro posiadasz na przodzie Klipsch to na tył zaproponowałbym Klipsch R-41SA. Bardzo dobrze sprawdzają się także Monitor Audio Bronze FX ale musiałbyś poszukać na rynku wtórnym jeśli chciałbyś się zmieścić w zakładanym budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2022 Bose lub Sonos sobie możesz spokojnie odpuścić. Pomieszczenie jest bardzo duże, więc również surroundy musisz zastosować odpowiednie. Na pewno pójściem za ciosem może być Klipsch (jeżeli chcesz zachować koncepcję grania marki), albo po prostu używki (jeżeli 1300 zł to jest kwota za parę). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts