Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Seria głośników dedykowana raczej do kina domowego. To największy model z serii więc poradzi sobie nawet w większych pomieszczeniach typu 30-40m2. Jak na Polka przystało brzmienie oparte na dobrym basie i dźwięcznej ale niemęczącej górze pasma. Grają efektownie ale nadal dość równo i neutralnie. W niedrogim systemie stereo również się sprawdzą ale ja widzę je bardziej w kinie. Generalnie dobry stosunek ceny do jakości. 

Napisano
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A nie, no to jest jednak słabsza seria od Twoich obecnych kolumn oraz od wspomnianych Bowersów.

To jednak polujesz na nowe czy używane?

Piotr

Planuje kupno używek myślałem nad polk ale lepiej dołożyć i kupić jednak b&w mam nadzieję że się zgraja z magnat ma900

1 godzinę temu, S4Home napisał:

Nie no to jak porównujemy do 703-ek to to jest zupełnie coś innego. 

Wiesz może czy z magnatem ma900 będą dobrze grać 

Napisano

Tak Bowersy będą dobrze grały z Magnatem.

To kolumny które graja bardzo dokładnie, czysto.

Raczej ciężko je upolować używane, chodź może dlatego że ich nie szukam.

Moim zdaniem w znacznie niższej cenie a przy zachowaniu klasy masz Magnaty Quantum 757, Monitor Audio Silver 500, Heco Revolution 7 albo 9 oraz konkurencyjne do Bowersa Audiovector QR5.

To kolumny które odsłuchać musisz. Bowersy są zamknięte obecnie tylko do salonów Top. Idź tam i odsłuchaj a potem udaj się do niezależnego salonu i posłuchaj większej ilości kolumn z tego pułapu.

Piotr

Napisano
4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Tak Bowersy będą dobrze grały z Magnatem.

To kolumny które graja bardzo dokładnie, czysto.

Raczej ciężko je upolować używane, chodź może dlatego że ich nie szukam.

Moim zdaniem w znacznie niższej cenie a przy zachowaniu klasy masz Magnaty Quantum 757, Monitor Audio Silver 500, Heco Revolution 7 albo 9 oraz konkurencyjne do Bowersa Audiovector QR5.

To kolumny które odsłuchać musisz. Bowersy są zamknięte obecnie tylko do salonów Top. Idź tam i odsłuchaj a potem udaj się do niezależnego salonu i posłuchaj większej ilości kolumn z tego pułapu.

Piotr

Dziękuję za odpowiedź mam do kupienia b&w 703 za 1300e muszę się zastanowić 

Napisano
Dnia 8.07.2022 o 11:59, Sebastian kozlowski napisał:

Planuje kupno używek myślałem nad polk ale lepiej dołożyć i kupić jednak b&w mam nadzieję że się zgraja z magnat ma900

Wiesz może czy z magnatem ma900 będą dobrze grać 

Jak najbardziej, wypadkową będzie brzmienie dość uniwersalne i neutralne, więc jest to ciekawe połączenie. 

Napisano
Dnia 11.07.2022 o 12:23, Sebastian kozlowski napisał:

Dziękuję za odpowiedź mam do kupienia b&w 703 za 1300e muszę się zastanowić 

Czyli mówisz o tym starszym modelu?

https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/53-bowers-wilkins-703

O tym. Nie o tych nowych z dopiskiem S2?

No to nie wiem czy jest to dobry wybór kolumn. Są ładnie wykonane ale to jest bardzo charakterystyczne brzmienie. Kupujesz w Niemczech?

To wolał bym tam poszukać ELACa.

Piotr

Napisano
12 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Czyli mówisz o tym starszym modelu?

https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/53-bowers-wilkins-703

O tym. Nie o tych nowych z dopiskiem S2?

No to nie wiem czy jest to dobry wybór kolumn. Są ładnie wykonane ale to jest bardzo charakterystyczne brzmienie. Kupujesz w Niemczech?

To wolał bym tam poszukać ELACa.

Piotr

O tych mówię 

Screenshot_20220707-234100_eBay Kleinanzeigen.jpg

Napisano

Tak to na pewno :)

To kolumny o mocno zaznaczonej górze, bardzo dokładnej. Akceptującej dobrze nagrane materiały.

Wbrew wielkości to też nie były kolumny o sporym i nisko schodzącym basie. Słuchałem ich wiele lat temu u znajomego, też chciał je zmienić.

Piotr