1Ender Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 Dnia 8.07.2022 o 13:48, Patryk Szulc napisał: Nie zapłacę w tej chwili 1000 za zasilacz, nie chcę więc zawracać człowiekowi gitary (wysyłką i zwrotem). Myślę o rozwiązaniach do 500 max. A coś z DIY byście polecili? Coś słuchałeś? Dzwoniłeś, rozmawiałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Szulc Napisano 14 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 4 godziny temu, 1Ender napisał: Coś słuchałeś? Dzwoniłeś, rozmawiałeś? Jeszcze się nie umawiałem, bo wyjechany byłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 lipca 2022 Dnia 12.07.2022 o 10:23, Patryk Szulc napisał: jak podłączę DAC i dysk po USB 3.0?" Do maliny? Czy te porty USB są w innym urządzeniu? Jeżeli do maliny to sobie znajdź ile biorą te urządzenia i dodaj te 0.9 A samej maliny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Szulc Napisano 15 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 23 godziny temu, Fafniak napisał: Do maliny? Czy te porty USB są w innym urządzeniu? Jeżeli do maliny to sobie znajdź ile biorą te urządzenia i dodaj te 0.9 A samej maliny Każdy co innego pisze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 Słuchaj - nie siedzę w twojej głowie. Bardzo enigmatycznie zadajesz pytania Jeżeli te dodatkowe urządzenia podłączysz do jakiegoś USB3 w INNYM niż malina urządzeniu to to inne urządzenie będzie zasilać. Jeżeli podłączysz do portów w malinie TO ZASILACZ który zasila malinę musi mieć "moc/wydajność" prądową taką aby dać szansę na zasilanie tych urzadzeń przez porty USB zamontowane w malinie. To jest podstawa. To że USB 3 ma lepszą wydajność na portach to jest jedna sprawa ale zasilacz musi podołać całkowitemu obciążeniu. Więc lepiej napisz dokładniej co do czego podłączasz (KONKRETNIE) bo nie bardzo wiem jak można pisać coś innego, odnosząc sie do twojego wpisu: 42 minuty temu, Patryk Szulc napisał: Każdy co innego pisze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Szulc Napisano 15 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 19 minut temu, Fafniak napisał: Słuchaj - nie siedzę w twojej głowie. Bardzo enigmatycznie zadajesz pytania Jeżeli te dodatkowe urządzenia podłączysz do jakiegoś USB3 w INNYM niż malina urządzeniu to to inne urządzenie będzie zasilać. Jeżeli podłączysz do portów w malinie TO ZASILACZ który zasila malinę musi mieć "moc/wydajność" prądową taką aby dać szansę na zasilanie tych urzadzeń przez porty USB zamontowane w malinie. To jest podstawa. To że USB 3 ma lepszą wydajność na portach to jest jedna sprawa ale zasilacz musi podołać całkowitemu obciążeniu. Więc lepiej napisz dokładniej co do czego podłączasz (KONKRETNIE) bo nie bardzo wiem jak można pisać coś innego, odnosząc sie do twojego wpisu: Pisałem na początku - do maliny wpięty jest dysk hdd 2.5 (mogę podpiąć SSD, nie wiem jakie są różnice w "amperach"), malina działa po kablu (Ethernet) a nie wifi i podaje przez usb sygnał audio do Toppinga d70. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 Ten topping zasilany jest z maliny? On chyba ma własny zasilacz ? Dysk - sprawdź w parametrach - znajdź informacje Czyli malina ma zasilić TYLKO DYSK ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Szulc Napisano 15 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 4 godziny temu, Fafniak napisał: Ten topping zasilany jest z maliny? On chyba ma własny zasilacz ? Dysk - sprawdź w parametrach - znajdź informacje Czyli malina ma zasilić TYLKO DYSK ? Tak, DAC ma swój zasilacz. Do maliny podpinam tylko dysk z plikami flac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 No to wcześniej już pisałem Malina w szczycie bierze 0,9A Dodaj do tego dysk i zobaczysz ile masz razem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Szulc Napisano 17 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 (edytowany) Dnia 15.07.2022 o 18:21, Fafniak napisał: No to wcześniej już pisałem Malina w szczycie bierze 0,9A Dodaj do tego dysk i zobaczysz ile masz razem Właśnie nie mogę znaleźć ile ten dysk ciągnie prądu https://www.ceneo.pl/64121766#tab=spec Ile on może brać? Tak na szybko popatrzyłem, ze tej klasy SSD to około 0,5 A w odczycie więc raczej tena zasilacz 1A odpada. Edytowano 17 lipca 2022 przez Patryk Szulc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 (edytowany) Obok w temacie @Wito76 podał linki do konkretnych produktów "firmy" muzg z których można złożyć zasilacz. Podpytaj jego może sam sobie złożysz Edytowano 17 lipca 2022 przez Fafniak 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts