Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam Serdecznie,

Natrafiłem na to forum przypadkowo ale chyba dobrze trafilem :)

Szukam systemu nagłośnienia do oglądania filmów oraz od czasu do czasu do słuchania muzyki. Problem polega na tym ze salon jest w tym samym pomieszczeniu co kuchnia ok 50m2. Chciałbym prosić was o pomoc ew porady czy niżej wspomniany system jest wart swojej ceny i czy ktoś może się wypowiedzieć nad jakością? Telewizor znajduje się miedzy kominkiem a dosyć sporym oknem przesuwnym. 

Zasnataiwialem się nad soundbarem ale żaden do końca mnie nie zadowalał, a te “nowe” odłączane JBL itd raczej mnie odstraszają.

A więc po namyśle zastanawiałem się nad:

Amplitunerem: Onkyo TX-NR6100 bądź DENON AVR-X1700H

Glosnik Centralny: RP-500C

Kolumny: RP-6000F

Tylne: RP-500M

Sub: KLIPSCH SPL-150

Z góry bardzo wszystkim dziękuję.

Screenshot 2022-07-22 at 17.09.16.png

Edytowano przez Damianmns
Napisano
16 godzin temu, Damianmns napisał:

Witam Serdecznie,

Natrafiłem na to forum przypadkowo ale chyba dobrze trafilem :)

Szukam systemu nagłośnienia do oglądania filmów oraz od czasu do czasu do słuchania muzyki. Problem polega na tym ze salon jest w tym samym pomieszczeniu co kuchnia ok 50m2. Chciałbym prosić was o pomoc ew porady czy niżej wspomniany system jest wart swojej ceny i czy ktoś może się wypowiedzieć nad jakością? Telewizor znajduje się miedzy kominkiem a dosyć sporym oknem przesuwnym. 

Zasnataiwialem się nad soundbarem ale żaden do końca mnie nie zadowalał, a te “nowe” odłączane JBL itd raczej mnie odstraszają.

A więc po namyśle zastanawiałem się nad:

Amplitunerem: Onkyo TX-NR6100 bądź DENON AVR-X1700H

Glosnik Centralny: RP-500C

Kolumny: RP-6000F

Tylne: RP-500M

Sub: KLIPSCH SPL-150

Z góry bardzo wszystkim dziękuję.

Klipsch to rewelacyjny wybor do kina, dzieki bardzo wysokiej skutecznosci nie potrzebuja bardzo mocnego wzmacniacza aby dac swietna dynamike, a to w kinie jest najwazniejsze 🙂 Jedyne co to centralny bym zmienil na 504C, jako ze to najwazniejszy glosnik w kinie i definitywnie powinien byc i najlepszy, a 504C jest rewelacyjny 🙂 Napisalem Ci PW 🙂

Napisano

Wybrane zestawy czy to z amplitunerem Onkyo, czy Denona zagrają z wybranymi kolumnami Klipsch znacznie lepiej od jakiegokolwiek soundbara. Wybrane kolumny sprawdzą się doskonale w kinie, grając energetycznie i efekciarsko co zaliczam na plus.

Napisano

Jak Klipsch to faktycznie zmień centralny na większy serii RP 504 albo 404

Tyły może warto iśc w model RP502, wiem będzie drożej :/

I tu faktycznie Denon jest dobrą opcją.

Ewentualnie alternatywa dla Klipsch czyli Monitor Audio serii Bronze. nawet 200 + FX + center bo tu polecał bym wybrac dwa suby. Mniejsze ale 2 robią lepszy wypełnienie pomieszczenia.

Piotr