James74 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu To i ja dołączę, mam kolumny F501 podłączone do Audiolab 7000a 2 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu A jakie miałeś wcześniej kolumny? Pytam, bo może coś co słyszałem, można by, powiedzmy porównać 😊 Odpisz, cytując
James74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, Artur Brol napisał: A jakie miałeś wcześniej kolumny? Pytam, bo może coś co słyszałem, można by, powiedzmy porównać 😊 Kolumny podstawkowe na standach Monitor Audio Bronzer br2. Po przesiadce na Fyne Audio jest duży skok na każdej płaszczyźnie ale przede wszystkim na basie i ogólnej "głośności" Edytowano 5 godzin temu przez James74 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Mogę sobie wyobrazić, podstawki vs podłogówki. A jak duże te Fyne Audio te membrany maja? Odpisz, cytując
James74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Średnica głośników to około 14.5 cm , mają świetny dźwięk, super wyglądają. Jestem z nich bardzo zadowolony. 1 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @Artur Brol, @James74 pozwólcie że się wtrącę, wg producenta 150mm (6 cali) z zawieszeniem bez kosza. W F502 200mm (8 cali) z zawieszeniem bez kosza. Mierząc na głośniku około 190mm, ale całego zawieszenia się nie zmierzy bo część zasłania mocowanie. W każdym razie FA podaje rozmiar membran bez kosza, a sporo producentów z koszem i tak np. wyglądają FA502 i Klipsch RF82 w obu przypadkach wg producenta głośniki 8cali czyli ~200mm @James74 gratuluję i ważne że jesteś zadowolony, ja po zmianie z RF82 też do dziś mam banana na twarzy 😀 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jesli sie nie myle, producenci podaj te wymiary na wyrost troche. Chybq to byly Sonus Faber Amator glosniczki, ta membrana jest chyba zawsze mniejsza. Czyli to co podajesz, bez kosza? Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tak, w Fyne podają bez kosza 👍 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 200 to juz spory glosniczek 😊 Odpisz, cytując
James74 Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu Ja podałem średnicę głośnika bez obudowy, to są moje pierwsze droższe kolumny , wahałem się przy zakupie bo nie znałem firmy. Okazało się na odsłuchu w salonie że pozostałe kolumny w podobnej cenie , są po prostu dla mnie słabsze a słuchałem MA, Dali. Teraz jestem mega zadowolony ze je wybrałem . Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu I tylko o to chodzi, by byc zadowolonym. Odpisz, cytując
Recommended Posts