James74 Napisano wczoraj o 09:49 Napisano wczoraj o 09:49 To i ja dołączę, mam kolumny F501 podłączone do Audiolab 7000a 2 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu A jakie miałeś wcześniej kolumny? Pytam, bo może coś co słyszałem, można by, powiedzmy porównać 😊 Odpisz, cytując
James74 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, Artur Brol napisał: A jakie miałeś wcześniej kolumny? Pytam, bo może coś co słyszałem, można by, powiedzmy porównać 😊 Kolumny podstawkowe na standach Monitor Audio Bronzer br2. Po przesiadce na Fyne Audio jest duży skok na każdej płaszczyźnie ale przede wszystkim na basie i ogólnej "głośności" Edytowano 19 godzin temu przez James74 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Mogę sobie wyobrazić, podstawki vs podłogówki. A jak duże te Fyne Audio te membrany maja? Odpisz, cytując
James74 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Średnica głośników to około 14.5 cm , mają świetny dźwięk, super wyglądają. Jestem z nich bardzo zadowolony. 1 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu @Artur Brol, @James74 pozwólcie że się wtrącę, wg producenta 150mm (6 cali) z zawieszeniem bez kosza. W F502 200mm (8 cali) z zawieszeniem bez kosza. Mierząc na głośniku około 190mm, ale całego zawieszenia się nie zmierzy bo część zasłania mocowanie. W każdym razie FA podaje rozmiar membran bez kosza, a sporo producentów z koszem i tak np. wyglądają FA502 i Klipsch RF82 w obu przypadkach wg producenta głośniki 8cali czyli ~200mm @James74 gratuluję i ważne że jesteś zadowolony, ja po zmianie z RF82 też do dziś mam banana na twarzy 😀 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Jesli sie nie myle, producenci podaj te wymiary na wyrost troche. Chybq to byly Sonus Faber Amator glosniczki, ta membrana jest chyba zawsze mniejsza. Czyli to co podajesz, bez kosza? Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Tak, w Fyne podają bez kosza 👍 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 200 to juz spory glosniczek 😊 Odpisz, cytując
James74 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Ja podałem średnicę głośnika bez obudowy, to są moje pierwsze droższe kolumny , wahałem się przy zakupie bo nie znałem firmy. Okazało się na odsłuchu w salonie że pozostałe kolumny w podobnej cenie , są po prostu dla mnie słabsze a słuchałem MA, Dali. Teraz jestem mega zadowolony ze je wybrałem . Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu I tylko o to chodzi, by byc zadowolonym. Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @James74 a pozwól że zapytam za ile udało Ci się nabyć F501, ja za moje F502 podczas "wyprzedaży" poprzedniego dystrybutora dałem 4900 PLN za parę. 10 godzin temu, Artur Brol napisał: 200 to juz spory glosniczek 😊 no nie powiem robi wrażenie zarówno wizualne jak i muzyczne 🙂, chociaż to drugie ważniejsze. Klipsch-e też fajnie grały, nie żebym je krytykował tyle że trochę zaczęła mnie męczyć średnica i góra w ich wydaniu, w Fyne jest wszystko względem poprzedników bardziej wyważone, no i zdecydowanie fajniejsza stereofonia - może też lepiej zgrywają się z pomieszczeniem. Odpisz, cytując
James74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 53 minuty temu, tomek72 napisał: @James74 a pozwól że zapytam za ile udało Ci się nabyć F501, ja za moje F502 podczas "wyprzedaży" poprzedniego dystrybutora dałem 4900 PLN za parę. no nie powiem robi wrażenie zarówno wizualne jak i muzyczne 🙂, chociaż to drugie ważniejsze. Klipsch-e też fajnie grały, nie żebym je krytykował tyle że trochę zaczęła mnie męczyć średnica i góra w ich wydaniu, w Fyne jest wszystko względem poprzedników bardziej wyważone, no i zdecydowanie fajniejsza stereofonia - może też lepiej zgrywają się z pomieszczeniem. Kupione już jakiś czas temu w 2021 r 3499 za parę warte każdej złotówki Teraz mam rozkminkę, mam fajne kolumny, wzmacniacz Audiolab 7000a, streamer Audiolab 7000n play i gramofon Regap1 Plus. mam spory zbiór płyt CD i zatstanawiam sie czy dokupić transport cd Audiolab 7000 cdt byłby cały komplet , z drugiej strony trochę mi szkoda wydać prawie 3 tysiące zł na cd bo wiem z przeszłości że mało słucham muzuki z cd . Poprzedni Onkyo c 7030 sprzedałem właśnie z powodu prawie "nieużywania" Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu CD kupiłeś chyba zamiarem ich słuchania? W takim razie cd transport, to nie taki znów chybiony pomysł. Odpisz, cytując
James74 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 16 minut temu, Artur Brol napisał: CD kupiłeś chyba zamiarem ich słuchania? W takim razie cd transport, to nie taki znów chybiony pomysł. Chyba tak😃, albo z zamiarem posiadania. Teraz , gdy dosłownie wszystko mam na Spotify, CD jakby odchodzi powoli do historii. Na razie rozważam za i przeciw, zobaczymy co wygra. Odpisz, cytując
sonique Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, James74 napisał: mam spory zbiór płyt CD i zatstanawiam sie czy dokupić transport cd Audiolab 7000 cdt byłby cały komplet , z drugiej strony trochę mi szkoda wydać prawie 3 tysiące zł Co to w Twoim przypadku znaczy „spory”? Nie znając wagi tego słowa w tym kontekście trudno cokolwiek doradzić.;) Widzę jednak, że masz „gołe” ściany za kolumnami na pierwszych odbiciach dźwięku, choć brawo za gruby dywan. W tych warunkach zastanowiłbym się czy nie lepiej przeznaczyć kwotę planowaną na CD właśnie na kupno ustrojów akustycznych. Przyrost jakości dźwięku powinien być zauważalny, co może okazać się zdecydowanie większym „game changerem” niż zakup CD. Edytowano 2 godziny temu przez sonique 1 Odpisz, cytując
James74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, sonique napisał: Co to w Twoim przypadku znaczy „spory”? Nie znając wagi tego słowa w tym kontekście trudno cokolwiek doradzić.;) Widzę jednak, że masz „gołe” ściany za kolumnami na pierwszych odbiciach dźwięku, choć brawo za gruby dywan. W tych warunkach zastanowiłbym się czy nie lepiej przeznaczyć kwotę planowaną na CD właśnie na kupno ustrojów akustycznych. Przyrost jakości dźwięku powinien być zauważalny, co może okazać się zdecydowanie większym „game changerem” niż zakup CD. Dla mnie sporo to około 200 płyt CD głównie rock, metal np. Metallica, Slayer, Sepultura, Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Nirvana, Alice in Chains itp. Odpisz, cytując
Recommended Posts