Wiesław Nesteruk Napisano 12 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 Witam. Na wstępie sprzęt jaki posiadam. cd- hk hd 970, wzmacniacz rotel 970bx, kolumny Kef q350. Posiadam laptop Acer, który posiada wyjcie słuchawkowe standardowe. Chciałbym go podłączyć do DAC w hk 970. Z moich informacji wynika, że jedyną możliwością jest podłączenie za pomocą usb. Niestety harman takiego wejścia nie posiada. Potrzebuję przejściówki z usb na coaxial/optical. Szukam takiego ustrojstwa w kwocie do 200-250 zł. Może być oczywiście mniej. Czego szukać? Jestem w tych sprawach całkowicie zielony. Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 12 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 (edytowany) Kup dac-a z wejściem usb i podlacz laptop do niego. Z niego dalej podłącz wzmacniacz analogowo i słuchaj muzyki z laptopa. Po co podłączać cd do komputera? Źródłem będzie laptop albo cd. Nie to i to naraz. Edytowano 12 sierpnia 2022 przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Nesteruk Napisano 12 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 HarmanKardon HD 970 ma DAC i to podobno całkiem znośny. Nie chcę inwestowac za wiele w sprzęt. Chcę jedynie wypróbować takie połączenie o jakim mówiłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2022 W nieco wyższej kwocie miałbyś Fiio D10k-TC. Połączysz go z komputerem USB i wyjdziesz coaxialem do Harmana. Poszukaj ewentualnie na rynku wtórnym Toppinga D10s. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Nesteruk Napisano 18 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 Dziękuję. Wiem czego szukać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa K. Napisano 31 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2022 Dnia 18.08.2022 o 13:14, Wiesław Nesteruk napisał: Dziękuję. Wiem czego szukać Dzień dobry. Mam podobną sytuację czyli laptop Acer i głośniki Harman Kardon HD 970. Jak Pan rozwiązał problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Nesteruk Napisano 3 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2023 Dnia 31.12.2022 o 17:46, Ewa K. napisał: Dzień dobry. Mam podobną sytuację czyli laptop Acer i głośniki Harman Kardon HD 970. Jak Pan rozwiązał problem? Z laptopa wyjsciem usb do https://connectivity.pl/matrix-usb-to-spdif-adapter-p-235.html a następnie do harmana (wejscie SPDIF). Z Harmana do wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts