Audiolab Napisano 4 września 2022 Udostępnij Napisano 4 września 2022 Czy ktoś mógłby podpowiedzieć czy Magnat MA 1000 i Unison Research Unico Primo to zbliżone do siebie wzmacniacze pod względem dźwięku? Czy to jest podobna klasa wzmacniaczy? Czy może Unison stoi oczko wyżej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 Klasowo to sa te same wzmacniacze. Ale nie będą brzmieć tak samo. Unison gra bardziej dźwiękiem ciemniejszym, takim nasyconym w dolnych rejetrach. Magnat mimo lampowego przydźwięku jest nieco bardziej otwarty. Jeden dostaniesz jako nowy. Drugi tylko uzywany i słabo z dostępnością. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audiolab Napisano 5 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2022 To zaskoczenie, myślałem że jednak Unison stoi oczko wyżej. Magnata słyszałem gdzieś na YouTube, bas wydawał się być bardzo twardy. Jest taki rzeczywiście? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 2 godziny temu, Audiolab napisał: Magnata słyszałem gdzieś na YouTube, Ale wiesz, że słuchałeś wtedy głośników w swoim telefonie czy telewizorze, a nie Magnata i podłączonych do niego kolumn? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audiolab Napisano 5 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2022 Słuchałem tego na słuchawkach ale jasne, mikrofon, kompresja itd. Ale bas był wyraźnie taki krótki, twardy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 Tak jak to już napisano, te wzmacniacze grają inaczej. Ja z Unico Primo pamiętam wyraźnie zaznaczony, bardzo fajny bas i spokojne "analogowe" granie. Góra już była dla mnie zbyt wycofana. Magnat jest w moim odczuciu lepszy i bardzo mocno rozważam jego zakup. MA 1000 gra bardziej podobnie do np. Haiku Bright MK5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audiolab Napisano 6 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2022 Niestety nie mam szansy przesłuchać tych wzmacniaczy osobiście, trzeba będzie ciągnąć zapałkę, który kupić w obydwu przypadkach byłby to zakup używanego. Podpowiedzcie proszę z jakimi cenami trzeba się tu liczyć. Znalazłem jednego Magnata MA 1000 za 800€. Unisona niestety ani jednego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 Witaj Przede wszystkim nie sugeruj się odsłuchami na YouTube - to tylko Cię wprowadzi w błąd. Wyrobisz sobie na starcie błędne zdanie na temat brzmienia danego sprzętu. Różnice między tymi wzmacniaczami już zostały dobrze opisane w komentarzach W podobnych klimatach możesz rzucić jeszcze okiem na Taga Harmony HTA-2000B, Vincent 228/237 Zapraszamy na odsłuchy oraz po indywidualne wyceny! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 września 2022 Udostępnij Napisano 7 września 2022 Dnia 5.09.2022 o 10:27, Audiolab napisał: To zaskoczenie, myślałem że jednak Unison stoi oczko wyżej. Magnata słyszałem gdzieś na YouTube, bas wydawał się być bardzo twardy. Jest taki rzeczywiście? Wydawało Ci się ze względu na cenę. Ale tak nie jest. I nie nie ma basu bardzo twardego. Dnia 5.09.2022 o 12:35, Wito76 napisał: Ale wiesz, że słuchałeś wtedy głośników w swoim telefonie czy telewizorze, a nie Magnata i podłączonych do niego kolumn? W rzeczy samej Dnia 5.09.2022 o 13:18, Grzesiek202 napisał: Tak jak to już napisano, te wzmacniacze grają inaczej. Ja z Unico Primo pamiętam wyraźnie zaznaczony, bardzo fajny bas i spokojne "analogowe" granie. Góra już była dla mnie zbyt wycofana. Magnat jest w moim odczuciu lepszy i bardzo mocno rozważam jego zakup. MA 1000 gra bardziej podobnie do np. Haiku Bright MK5. Jestem za Masz dobra cenę na tego MA 1000 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 7 września 2022 Udostępnij Napisano 7 września 2022 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Masz dobra cenę na tego MA 1000G Gdzie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 września 2022 Udostępnij Napisano 8 września 2022 22 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Gdzie? Dnia 6.09.2022 o 15:27, Audiolab napisał: Znalazłem jednego Magnata MA 1000 za 800€. nie do mnie to pytanie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audiolab Napisano 11 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2022 Dnia 7.09.2022 o 08:39, Grzesiek202 napisał: Gdzie? Przepraszam, nie zawsze mam czas odpowiedzieć. Ja mieszkam poza granicami najjaśniejszej w lokalnych ogłoszeniach znalazłem. Mam bardzo duże opory przed firmą Magnat, przynajmniej w porównaniu z Unison Research. Może to irracjonalne, niech się psycholog wypowie Biorę też pod uwagę, że kiedyś będę chciał ten wzmacniacz odsprzedać i tutaj Unison wygrywa moim zdaniem. Teraz zastanawiam się jeszcze czy nie wziąć modelu Nuovo - jakieś 100€ więcej od Primo. Nigdzie nie znalazłem porównania, nawet na niemiecko i angielskojęzycznych forach/publikacjach. Wiem tylko że w Nuovo są dwie lampy w torze przedwzmacniacza a w Primo jedna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 Dnia 5.09.2022 o 13:18, Grzesiek202 napisał: MA 1000 gra bardziej podobnie do np. Haiku Bright MK5. Gra całkowicie inaczej ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audiolab Napisano 11 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2022 Ok, rozwiń proszę. A miałeś okazję słuchać Unico Primo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 52 minuty temu, Audiolab napisał: Mam bardzo duże opory przed firmą Magnat, przynajmniej w porównaniu z Unison Research. Może to irracjonalne, niech się psycholog wypowie Biorę też pod uwagę, że kiedyś będę chciał ten wzmacniacz odsprzedać i tutaj Unison wygrywa moim zdaniem. Nie bój się, że Magnat to nie audiofilska marka 😉, ani że go nie odsprzedasz. Ja go od Ciebie kupię jeśli nie znajdę używanego gdzieś blisko :). 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 (edytowany) 3 godziny temu, Audiolab napisał: Ok, rozwiń proszę. A miałeś okazję słuchać Unico Primo? To do mnie? Edit: MA 1000 gra energetycznie, żywiołowo. Natomiast Mk5 to kolory, to potęga. Grałem na obu. Nie miałem. Edytowano 11 września 2022 przez Fantomas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 No to z opisu faktycznie wynika że grają podobnie To może co jest w nich innego? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 13 września 2022 Udostępnij Napisano 13 września 2022 Nie grają podobnie. HAIKU-AUDIO miażdży tego Magnata. MA 1000 to też warty uwagi klocek. Nie będę się wdawał w szczegóły. Na Mk5 jest teraz zaporowa cena. Teraz chętnie bym upolował BRIGHT Mk4 do BMNow ale nie chce tyle płacić co niedawno było w sklepie za nówkę sztukę, więc ten.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 września 2022 Udostępnij Napisano 14 września 2022 "miażdży", "też warty uwagi". 🧐 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 14 września 2022 Udostępnij Napisano 14 września 2022 (edytowany) 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: miażdży Pod każdym względem . . . No może jest bardziej "ospały" 🤑 A z całą resztą aż do ostatniej śrubki pod każdym względem 🤣 Edytowano 14 września 2022 przez Fantomas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 września 2022 Udostępnij Napisano 15 września 2022 Okej, Nie rozumiemy się. Ale już nie kontynuujmy proszę Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 15 września 2022 Udostępnij Napisano 15 września 2022 Jeśli chodzi o mnie do chce mieć tak zbudowanego Mk4 co by gral jak MA 1000 do Silver 500 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 Miałem magnata 2 lata i wiele wzmacniaczy przytargałem w tym czasie by się przekonać jaki jest dobry. Ale pierwsza rzecz to wymiana oryginalnych rosyjskich lamp by wskoczyć z nim szybko na wyższy poziom brzmienia. Brzmienie szybkie ( choć nie tak szybkie jak naimy), soczyste, duże plany i zaokrąglony trochę bas. Góra nie jest zgaszona ale tutaj dużo kształtują lampy. Kolorowa mocna średnica. Piękny wygląd. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 Ja tez go odbieram dobrze. Dnia 15.09.2022 o 11:09, Fantomas napisał: Jeśli chodzi o mnie do chce mieć tak zbudowanego Mk4 co by gral jak MA 1000 do Silver 500 Czyli To Magnat Miażdży haiku? Powiem Ci że kompletnie się te wypowiedzi ze sobą ostatnio posypały Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 Nigdy z haiku nie miałem do czynienia. Jak swojego sprzedawałem to byłem zasypany klientami. Nowy nabywca kupił go ode mnie po krotkim odsłuchu. Kiedy go odpaliłem wiedział że to jest to. U jednego zagra u drugiego już niekoniecznie. Tak to już jest bo gra cały system i akustyka. Magnat potrafi dużo i wiele wzmacniaczy u mnie pogonił i to niektóre 2 razy droższe 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts