Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Zastanawiam sie nad kupnem zestawu stereo , który bym mógł podlaczyc pod telewizor. Nie jestem żadnym audiofilem chcialbym wzmocnic sygnal telewizora i posluchac cos z płyt równiez. Mieszkanie w bloku. Odleglosc od telewizora 3 metry. Budzet do ik. 3 tysiecy zł . Co polecacie koledzy. Bede wdzieczny za kazdą rade. Pozdrowienia.

Napisano

Cześć,

spójrz na zestaw Taga HTR-1000CD v2. To pomimo niewygórowanej ceny bardzo dobrze grające urządzenie. Do tego kolumny Kef Q350, może Monitor Audio Bronze 100, Q Acoustics 3020, Pylon Audio Pearl Monitor.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania do naszego salonu.

Napisano
Dnia 17.09.2022 o 13:42, tlmas napisał:

Witam. Zastanawiam sie nad kupnem zestawu stereo , który bym mógł podlaczyc pod telewizor. Nie jestem żadnym audiofilem chcialbym wzmocnic sygnal telewizora i posluchac cos z płyt równiez. Mieszkanie w bloku. Odleglosc od telewizora 3 metry. Budzet do ik. 3 tysiecy zł . Co polecacie koledzy. Bede wdzieczny za kazdą rade. Pozdrowienia.

Można albo mały zestawik stereo postawić jak właśnie Kefy Q350 czy Dali Oberon 1 ze wzmacniaczem Tagi...ale też wspomniane głośniki aktywne jak AudioPro A26,36.

Trzeba posłuchać

Napisano
20 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć,

spójrz na zestaw Taga HTR-1000CD v2. To pomimo niewygórowanej ceny bardzo dobrze grające urządzenie. Do tego kolumny Kef Q350, może Monitor Audio Bronze 100, Q Acoustics 3020, Pylon Audio Pearl Monitor.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania do naszego salonu.

A moze lepiej dołożyc do Yamahy piano 670 D? Co lepsze?

Napisano

Myślę, że z Yamahy byłbyś zadowolony, jeśli audio nie musi nagłośnić dużego pomieszczenia to taka Yamaha sprawdzi się wg mnie bardzo dobrze. do tego Musiccast świetnie się nada do takiego codziennego odsłuchu muzyki z mediów streamingowych. Niewiele wiem jednak o tych kolumnach z zestawu ale nie wydaje mi się by jakoś strasznie odbiegały jakością od elektroniki. W przyszłości jakbyś potrzebował czegoś więcej to możesz kolumny sprzedać i kupić inne, lub dokupić subwoofer jakby prakowało Ci basu. 
Możesz też poszukać używek i wtedy możliwości się zwiększą :) Yamaha pewnie przypadnie do gustu wizualnie Twojej kobiecie, bo jak wszyscy wiemy to też jest bardzo istotne :)