Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

stałem się posiadaczem kolumn Klipsch Rp-260f. Rozglądam się teraz za czymś co je napędzi w rozsądnym budżecie (2500-4000 za sprzęt nowy lub używany).

Na początku poszukiwań zestawu stereo byłem nastawiony na amplituner Denon DRA-800H (stosunek cena jakość, funkcjonalność), jednak wyczytałem, że te kolumny słabo z nim pracują. Podobnie dla Onkyo TX-8270

Najwięcej poleceń do Klipschów znalazłem w stronę:

- Magnat Mr 780

- NAD C368

Między tymi sprzętami jest spora różnica cenowa. Czy ktoś może coś więcej napisać / polecić? Faktycznie te dwa to będzie dobry wybór? Warto dopłacać do NAD?

Coś więcej o sposobie używania: salon 23m2, muzyka głównie Pop,Rock,Folk, trochę muzyki elektronicznej.

Pozdrawiam

Napisano

Cześć,
Marantz NR1200 to bardzo ostro brzmiący wzmacniacz, który kompletnie nie zgra się z Klipschami. Tutaj potrzebujesz więcej barwy, kultury. 
Polecam koniecznie posłuchać hybrydowego Magnata MR780, Vincenta SV500 lub tranzystorowego Audiolaba 6000a oraz NADa 356. 

Zapraszam na odsłuch w naszym salonie. Mamy w ofercie kolumny Klipsch więc nie będzie problemu ze znalezieniem wzmacniacza. 

Napisano

Magnat jest dosyć bezpiecznym połączeniem z Klipschem, ze względu na swój ocieplony charakter grania. Natomiast jeżeli szukasz funkcjonalności warto zwrócić uwagę na Onkyo TX-8270 grający neutralnie, ale w połączeniu z R-260 nie spowoduje ostrości w graniu. Jeżeli natomiast szukasz jak najlepszego brzmienie, to warto pomyśleć o wzmacniaczu zintegrowanym.