Aleksander7 Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 Proszę o opinię wzmacniacza Grundig z serii finearts V14 dpl-rf. Co to jest ? Czy warto w to wchodzić ? Dodam , cena 350. Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 (edytowany) Rocznik 1998. Czterokanałowy, ale tylko z trzema (2+1) kanałami wzmocnienia (!!!) Dolby Surround ProLogic to system z tamtych czasów. 2x 70 W lub 3 x 40 W, surround z tyłu po podłączeniu aktywnego głośnika lub dołożeniu dodatkowego wzmacniacza. Nie wiem co już masz, ale to nie jest więcej warte niż flaszka z kumplem przy grilu. Edytowano 27 września 2022 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander7 Napisano 27 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2022 Dzięki za informacje, nie są to dobre wiadomości. Żeby dopełnić temat i wiedzieć co to wszystko jest warte, proszę o jeszcze kilka informacji, np. czy z tej serii V 1000 dpl będzie lepszym rozwiązaniem ? Czy z tej serii naprawdę godne uwagi są tylko V3 i V4 ? I czy to wszystko jest na STK-ach ? Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 (edytowany) Lepiej napisz po co Ci ten sprzęt. Do kina? Grundig tu już od dawna nie istnieje. Czego wymagasz/oczekujesz? Edytowano 27 września 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander7 Napisano 27 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2022 Postaram się w miarę krótko. Pierwszy kontakt u znajomego V2. Grało jak dla mnie dość przyzwoicie i nie ukrywam w oko wpadł zewnętrzny dizajn wzmacniacza, też mojej drugiej połowie, co nie jest bez znaczenia;). Posiadam jeszcze do wykorzystania głośnik centralny oraz subwoofer. I tu pomysł żeby za niewielkie pieniądze zorganizować coś, co w miarę dostatecznie ( lepiej ot tzw boomboxow i innych podobnych wynalazków ) brzmi i wygląda. Przed chwilą, Aleksander7 napisał: Postaram się w miarę krótko. Pierwszy kontakt u znajomego V2. Grało jak dla mnie dość przyzwoicie i nie ukrywam w oko wpadł zewnętrzny dizajn wzmacniacza, też mojej drugiej połowie, co nie jest bez znaczenia;). Posiadam jeszcze do wykorzystania głośnik centralny oraz subwoofer. I tu pomysł żeby za niewielkie pieniądze zorganizować coś, co w miarę dostatecznie ( lepiej ot tzw boomboxow i innych podobnych wynalazków ) brzmi i wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Aleksander7 napisał: Postaram się w miarę krótko. Pierwszy kontakt u znajomego V2. Grało jak dla mnie dość przyzwoicie i nie ukrywam w oko wpadł zewnętrzny dizajn wzmacniacza, też mojej drugiej połowie, co nie jest bez znaczenia;). Posiadam jeszcze do wykorzystania głośnik centralny oraz subwoofer. I tu pomysł żeby za niewielkie pieniądze zorganizować coś, co w miarę dostatecznie ( lepiej ot tzw boomboxow i innych podobnych wynalazków ) brzmi i wygląda. Problemem nie jest sam wiek tego urządzenia tylko to, że nie obsługuje cyfrowych formatów dźwięku wielokanałowego, który od wielu lat jest standardem we wszystkich mediach, tj płyty dvd, bluray, platformy streamingowe jak Netflix. W obecnych czasach amplituner z dolby pro logic to jest taka sama ciekawostka jak magnetofon kasetowy. Współczesne formaty to Dolby Digital Plus, DTS, itd Edytowano 27 września 2022 przez przemeklbn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Co do wyglądu to gusta są różne, pomijam. Mając minimalny budżet kilkaset złotych dużo lepiej zagospodarujesz pieniądze na młodszy i nowocześniejszy sprzęt. Szukaj chociaż coś co ma HDMI. Takie ponad 20-letnie starocie tej klasy to może i mają wartość, ale wyłącznie sentymentalną. Ewentualnie kolekcjonerzy się za takim czymś będą oglądać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Aby cokolwiek doradzać to należy spytać o podstawowe wymagania. HDMI, DTS i inne zabawki są ok i ile użytkownik będzie kiedykolwiek z tego korzystał. Jeśli tak to wiadomym jest, iż wzmacniacz "typowy" stereo do tego się nie nadaje. A co jeśli użytkownik będzie miał podpięty do systemu tylko odtwarzacz CD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 1 minutę temu, elektron6 napisał: Aby cokolwiek doradzać to należy spytać o podstawowe wymagania. Była mowa o chęci podłączenia głośnika centralnego, poza tym post chyba celowo jest w dziale 'kino domowe' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 A to fakt:)z tego kina domowego nie będzie. Co najwyżej można pokombinować c podleczeniem suba wykorzystując pętle tape out o ile oczywiście sub posiada filtr wejściowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander7 Napisano 27 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2022 Zdecydowanie nie chodzi o kino domowe w pełnym znaczeniu tego słowa. Lubię mieć dobre "nagłośnienie" i dobre niskie tony oraz wykorzystać te wszystkie głośniki które posiadam , dlatego też czepiłem się tego v14 i V 1000 dpl. 4 godziny temu, Aleksander7 napisał: Postaram się w miarę krótko. Pierwszy kontakt u znajomego V2. Grało jak dla mnie dość przyzwoicie i nie ukrywam w oko wpadł zewnętrzny dizajn wzmacniacza, też mojej drugiej połowie, co nie jest bez znaczenia;). Posiadam jeszcze do wykorzystania głośnik centralny oraz subwoofer. I tu pomysł żeby za niewielkie pieniądze zorganizować coś, co w miarę dostatecznie ( lepiej ot tzw boomboxow i innych podobnych wynalazków ) brzmi i wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts