hungarka1 Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 Cześć. Zastanawiam się czy używany DAC, powiedzmy do 5 tys. zł poprawi jakość dźwięku w moim systemie? Jako transport odtwarzacz cd Classe CDP-100, wzmacniacz Moon 250i lub Sinus na lampach KT150 + Chario Cygnus. Chodzi mi głównie o przestrzeń, detaliczność i dociążenie basu (rock, gotic, metal, power metal). Proszę o wskazówki i jakieś konkretne modele Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 5 godzin temu, hungarka1 napisał: Chodzi mi głównie o przestrzeń, detaliczność i dociążenie basu (rock, gotic, metal, power metal). Kup na eBay używanego Arcam rDAC na Wolfson WM8741. https://audio.com.pl/testy/stereo/przetworniki-c-a/1252-rdac https://www.whathifi.com/arcam/rdac/review Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 października 2022 Udostępnij Napisano 14 października 2022 Miałem rDAC super DAC ale to co Ty pytasz i do Twojego sprzetu to Chord Qutest. 17 godzin temu, hungarka1 napisał: Chodzi mi głównie o przestrzeń, detaliczność i dociążenie basu Wszystko tam uzyskasz. Miałem oba te DACi Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 października 2022 Udostępnij Napisano 14 października 2022 Również jestem za Chordem Qutest. Bardzo fajnie sprawdza się w ciężkich gatunkach. Dynamika, precyzja oraz ponadprzeciętna kontrola basu to mocne strony tego DACa. Polecałbym jeszcze spojrzeć na NuPrime DAC10, który poprawi przestrzeń oraz wyciągnie jeszcze więcej szczegółów względem Chorda. Jest to starszy przetwornik ale w dalszym ciągu w swoim przedziale cenowym to bardzo dobry wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts