Mateusz Kaflowski Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 5 minut temu, maciek72 napisał: @PanKlor , a sam próbowałeś tej konfiguracji ? Bo , jak nie , to o czym rozmawiamy ? Kolego Mateusz , gratulacje z poświęcenia uwagi na Auro 3D . Korzystaj i ciesz się z jego możliwości. Sam mam 2 kodeki i chętnie z nich korzystam . W miarę możliwości zachowaj 30* lub ciut mniej jeżeli Twoja pozycja odsłuchu tego wymaga . Jak dobrze pamiętam , kąt nie powinien być mniejszy jak 22* . Ale , to już chyba dość spory pokój odsłuchowy . Zapraszam do mnie U mnie właśnie raczej kat będzie większy tak jak w atmosie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Daj fotki lub plan z wymiarami:) Gdzie kolega mieszka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 2 godziny temu, Mateusz Kaflowski napisał: U mnie właśnie raczej kat będzie większy tak jak w atmosie. Auro chce 30, Dolby 45. Jak zrobisz 35-40 to jedno i drugie dobrze się sprawdzi, to nie apteka by wykluczać jakiś kodek bo głośnik 20 stopni tu czy tam. Ja mam konfigurację dokładnie pod Dolby z czterema Atmosami 45 stopni i AURO3D wydaje mi się że też poprawnie działa. Tylko w Denon w drugim setupie musiałem skonfigurować FH zamiast TF bo inaczej opcja niedostępna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Kaflowski Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 (edytowany) 15 minut temu, Butler napisał: Auro chce 30, Dolby 45. Jak zrobisz 35-40 to jedno i drugie dobrze się sprawdzi, to nie apteka by wykluczać jakiś kodek bo głośnik 20 stopni tu czy tam. Ja mam konfigurację dokładnie pod Dolby z czterema Atmosami 45 stopni i AURO3D wydaje mi się że też poprawnie działa. Tylko w Denon w drugim setupie musiałem skonfigurować FH zamiast TF bo inaczej opcja niedostępna. Dzięki. No właśnie to się zmieniło w marcowej aktualizacji i już jest dostępne z TF ale musi być TF lub FH. W sumie są odległości podane każdego głośnika to też kodeki powinny pod to chyba przeliczyć. Czy według Ciebie TF daje fajne poczucie dźwięku z góry? Tata ma FH nad kolumnami i ja tam prawie w ogóle nie "czuję" tej przestrzeni dlatego celowałem w TM ewentualnie TR. Kusiło mnie przetestowanie "głosu boga" ale widzę, w ustawieniach Denona że jest w wersji 11kanałowej a nie chcę dokladać przedwzmacniaczy. 2 godziny temu, maciek72 napisał: Daj fotki lub plan z wymiarami:) Gdzie kolega mieszka ? Na razie dom w remoncie. Ale z ograniczeń to nie mogę raczej zrobić FH i za kanapą mam tunel gdzie jest schowany projektor. Edytowano 19 sierpnia 2023 przez Mateusz Kaflowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Jaka tu jest odegłość do TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts