Skocz do zawartości

Zestaw kina do nowego pomieszczenia 5.1.2

Recommended Posts

Napisano
5 minut temu, maciek72 napisał:

@PanKlor , a sam próbowałeś tej konfiguracji ? Bo , jak nie , to o czym rozmawiamy ?

Kolego Mateusz , gratulacje z poświęcenia uwagi na Auro 3D . Korzystaj i ciesz się z jego możliwości. Sam mam 2 kodeki i chętnie z nich korzystam . 

W miarę możliwości zachowaj 30* lub ciut mniej jeżeli Twoja pozycja odsłuchu tego wymaga . Jak dobrze pamiętam , kąt nie powinien być mniejszy jak 22* . Ale , to już chyba dość spory pokój odsłuchowy .

Zapraszam do mnie :)

U mnie właśnie raczej kat będzie większy tak jak w atmosie.

Napisano
2 godziny temu, Mateusz Kaflowski napisał:

U mnie właśnie raczej kat będzie większy tak jak w atmosie.

Auro chce 30, Dolby 45. Jak zrobisz 35-40 to jedno i drugie dobrze się sprawdzi, to nie apteka by wykluczać jakiś kodek bo głośnik 20 stopni tu czy tam. Ja mam konfigurację dokładnie pod Dolby z czterema Atmosami 45 stopni i AURO3D wydaje mi się że też poprawnie działa. Tylko w Denon w drugim setupie musiałem skonfigurować FH zamiast TF bo inaczej opcja niedostępna.

Napisano (edytowany)
15 minut temu, Butler napisał:

Auro chce 30, Dolby 45. Jak zrobisz 35-40 to jedno i drugie dobrze się sprawdzi, to nie apteka by wykluczać jakiś kodek bo głośnik 20 stopni tu czy tam. Ja mam konfigurację dokładnie pod Dolby z czterema Atmosami 45 stopni i AURO3D wydaje mi się że też poprawnie działa. Tylko w Denon w drugim setupie musiałem skonfigurować FH zamiast TF bo inaczej opcja niedostępna.

Dzięki. No właśnie to się zmieniło w marcowej aktualizacji i już jest dostępne z TF ale musi być TF lub FH.

W sumie są odległości podane każdego głośnika to też kodeki powinny pod to chyba przeliczyć.
Czy według Ciebie TF daje fajne poczucie dźwięku z góry?
Tata ma FH nad kolumnami i ja tam prawie w ogóle nie "czuję" tej przestrzeni dlatego celowałem w TM ewentualnie TR. Kusiło mnie przetestowanie "głosu boga" ale widzę, w ustawieniach Denona że jest w wersji 11kanałowej a nie chcę dokladać przedwzmacniaczy.

2 godziny temu, maciek72 napisał:

Daj fotki lub plan z wymiarami:)

Gdzie kolega mieszka ?

Na razie dom w remoncie. Ale z ograniczeń to nie mogę raczej zrobić FH i za kanapą mam tunel gdzie jest schowany projektor.

Zrzut ekranu 2023-02-7 o 14.35.18.jpg

Edytowano przez Mateusz Kaflowski