Piotr Sonido Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia Dnia 3.01.2024 o 23:02, Adi777 napisał: Ten WiiM podobno taki słaby, a jako transportu używają go nawet fizycy. Do badań ? Kto powiedział że fizyk ma dobry słuch Dnia 4.01.2024 o 00:38, Matej napisał: Nie rozumiem, co znaczy różnica w transportach? Streamer konwertuje np. FLAC-a? Na wyjściu optycznym streamera jest inny plik niż odebrany z serwisu typu Deezer Tidal? Ta sama platforma, ten sam plik. A różne transporty. Może to grac inaczej na tej samej pozostałej częsci toru. 16bit 44,1khz to standard FLAC/CD wiec gdzie pokazuje źle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia Dziwnie to działa, metadanych nawet nie pokazuje. Słaba ta apka wiim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia Gdzie co jak? A gra źle? Chodzi o radio dalej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia Tylko o radio, szkoda że nie można dodać okładki, nie wyświetla medwdanych itd. Apka VRadio świetna ale jak włączę strumień FLAC to cisza, jak wybiorę mp3 to gra.... Dziwne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia Trochę nie na temat ale może ktoś pomoże, szybkie pytanie, szybka odpowiedz - ile prądu pobiera Wiim MINI? Lub jaką moc ma urządzenie, wszystko jedno co kto poda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoheresy Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia Ok. 150 mA w idle, 220 mA podczas odtwarzania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuchodonozor Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia (edytowany) Mam pytanie , dlaczego Amazon music nie wykrywa mojego wiima przez wifi , z tidalem jest ok. Na aplikacji działeją oba , jakieś sugestie ? AM. Tidal. Edytowano 6 stycznia przez nabuchodonozor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 6 stycznia Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia Taka uroda obslugi Amazon Music w PL. Bylo o tym tu niedawno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuchodonozor Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia (edytowany) Dzięki za wyjaśnienie, może jakaś aktualizacja to naprawi. Jeszcze zapytam czy ten wybór jak na screenie to rozumiem jest wybór przez jaką sieć steruje się wiimem ?? Edytowano 7 stycznia przez nabuchodonozor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia 3 minuty temu, nabuchodonozor napisał: Jeszcze zapytam czy ten wybór jak na screenie to rozumiem jest wybór przez jaką sieć steruje się wiimem ?? Nie To wybór źródła z czego ma grać 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia Jak wypada ten wiim przy systemie BluOS ? Bo będę się przesiadał z powernode na wzmacniacz i wiim ale troszkę się obawiam, bo jak wiadomo BluOs to pierwsza liga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 stycznia Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia A WiiMy to premier league. A serio, aplikacja do obslugi jest skromniejsza, acz ma funkcje, ktorych w BluOS nie ma, o ile dobrze pamietam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia 5 minut temu, ProjectPi napisał: A WiiMy to premier league. A serio, aplikacja do obslugi jest skromniejsza, acz ma funkcje, ktorych w BluOS nie ma, o ile dobrze pamietam. Przeczytałem większość wątku u właśnie narzekaliście na zawieszanie się, mnogość resetowania do ustawień fabrycznych. Używam od kilku miesięcy BluOs i nigdy nic takowego nie musiałem robić, działa to wyśmienicie. Dla tego moje obawy, że co bym nie kupił to będzie krok w tył. A jak działa yamaha musiccast w porównaniu do wiim i BluOs ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia 😳 Ja mam swojego od roku i szczerze... ani razu nie musiałem resetować Tylka że ja nie kombinuje tylko slucham a nie jakieś tam wydziwiasy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia 1 godzinę temu, LICHU napisał: Przeczytałem większość wątku u właśnie narzekaliście na zawieszanie się, mnogość resetowania do ustawień fabrycznych. Używam od kilku miesięcy BluOs i nigdy nic takowego nie musiałem robić, działa to wyśmienicie. Dla tego moje obawy, że co bym nie kupił to będzie krok w tył. A jak działa yamaha musiccast w porównaniu do wiim i BluOs ? Żadnego resetu, żadnej zwiechy, wszystko ok przez ponad pół roku używania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia Zaczynam się przekonywać, natomiast lekko obawiam się przesiadki z BluOs. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 stycznia Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2 godziny temu, LICHU napisał: Przeczytałem większość wątku u właśnie narzekaliście na zawieszanie się, mnogość resetowania do ustawień fabrycznych. Używam od kilku miesięcy BluOs i nigdy nic takowego nie musiałem robić, działa to wyśmienicie. Dla tego moje obawy, że co bym nie kupił to będzie krok w tył. A jak działa yamaha musiccast w porównaniu do wiim i BluOs ? Mam wszystkie WiiMy ktore ukazaly sie rynkowo, plus to, co sie nie ukazalo. Kojarze jeden raz, gdy resetowalem do ustawien fabrycznych, niepotrzebnie zreszta, jak sie pozniej okazalo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia Dzięki za odpowiedź zapewne zakupię na testy. Szkoda że z powernode nie można podłączyć do wzmacniacza i zrobić strimera z niego bo problem byłby rozwiązany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia Chyba nie ma co na siłę zmieniać skoro BluOS Ci odpowiada. Są stremery z takim systemem jak np Node. Jeżeli masz swój DAC to będą tak samo dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 stycznia Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia Tez prawda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 8 stycznia Udostępnij Napisano 8 stycznia 13 godzin temu, LICHU napisał: Przeczytałem większość wątku u właśnie narzekaliście na zawieszanie się, mnogość resetowania do ustawień fabrycznych. Używam od kilku miesięcy BluOs i nigdy nic takowego nie musiałem robić, działa to wyśmienicie. Dla tego moje obawy, że co bym nie kupił to będzie krok w tył. A jak działa yamaha musiccast w porównaniu do wiim i BluOs ? Mam wiim mini i wiim pro, jeden z rok drugi niewiele krócej, nie do końca jestem w stanie rzetelnie powiedzieć jak z wiim pro, bo mam go na listwie "audio", która jest wyłączana gdy audio nie słucham, ale w pracy mam wiim od początku wpięty w gniazdko i ani razu nie miałem problemu z wiimem, ani razu się nie zawiesił, resetować się też nie resetował i gdyby nie aktualizacje, po których wiadomo urządzenie się restartuje to mógłbym powiedzieć, że jest włączony non stop Ale tak jak też kolega wyżej napisał, skonfigurowałem go na starcie i przez ten prawie rok po prostu z niego korzystam, dzień w dzień po 8 godzin od poniedziałku do piątku 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 8 stycznia Udostępnij Napisano 8 stycznia (edytowany) Dnia 6.01.2024 o 20:20, neoheresy napisał: Ok. 150 mA w idle, 220 mA podczas odtwarzania. Mierzyłeś czy z netu to info. Gdzieś znalazłem informację, ale trochę niewiarygodna mi się wydała, że 1A. To Twoje 220mA wydaje się być realne. Trochę mi się nie chce, stąd to zapytanie, ale chyba zrobię sobie na szybko partyzancki kabelek i wepnę się z amperomierzem. Dzięki za odpowiedź Edytowano 8 stycznia przez Wito76 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoheresy Napisano 8 stycznia Udostępnij Napisano 8 stycznia 1 minutę temu, Wito76 napisał: Mierzyłeś czy z netu to info. Gdzieś znalazłem informację, ale trochę niewiarygodna mi się wydała, że 1A. To Twoje 220mA wydaje się być realne. Dzięki za odpowiedź Nie mierzyłem, nie mam już Wiim Mini. Info z forum WiimHome od jednego z użytkowników ze znacznym stażem na i wkładem w życie forum. https://forum.wiimhome.com/threads/electricity-consumption-by-wiim-mini.691/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 8 stycznia Udostępnij Napisano 8 stycznia 3 minuty temu, neoheresy napisał: Info z forum WiimHome od jednego z użytkowników ze znacznym stażem na i wkładem w życie forum. Powinno mniej więcej trzymać się to kupy. Dzięki za linka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 stycznia Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia Moze na sluch mierzyl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts