stach_s Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 7 godzin temu, Fandiscopolo napisał: @Michał Gałązka,dzieki za odpowiedz. Sklepikarze pisza ze w pudelku jest zasilacz: https://www.audiophonics.fr/en/streamers/wiim-pro-audio-streamer-bit-perfect-wifi-airplay-2-dlna-chromecast-multiroom-bluetooth-51-24bit-192khz-p-17048.html Info na dole strony. Jest i moim zdaniem wystarcza. Porównanie z ładowarką od Samsunga nie wniosło nic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 (edytowany) 10 godzin temu, Fandiscopolo napisał: @Michał Gałązka,dzieki za odpowiedz. Sklepikarze pisza ze w pudelku jest zasilacz: https://www.audiophonics.fr/en/streamers/wiim-pro-audio-streamer-bit-perfect-wifi-airplay-2-dlna-chromecast-multiroom-bluetooth-51-24bit-192khz-p-17048.html Info na dole strony. Wybacz to już mi się pomyliły te małe pudełeczka 3 godziny temu, stach_s napisał: Porównanie z ładowarką od Samsunga nie wniosło nic Jest po prostu lepszej jakości( miałem już sytuacje kiedyś po gwarancji, że chińska ładowarka spaliła mi elektronikę i teraz uważam na te dodawane do zestawu) i ma zdecydowanie mniejsze zużycie prądu w trybie standby i tyle Edytowano 3 października 2023 przez Michał Gałązka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Do Mini faktycznie jest tylko kabel. Nie pamiętam jak jest w PRO. Słuchałem na seryjnym. Ale chętnie bym wypożyczył i sprawdził na innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Z Pro Plus jest takie coś 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2023 Z Pro tak samo, a z Mini podobnie, ale 1A. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 6 października 2023 Udostępnij Napisano 6 października 2023 Dnia 3.10.2023 o 19:22, Fandiscopolo napisał: Mam jeszcze Topping P50 z tym ze zasila DAC.Podepne go na probe i zobacze ,znaczy sie sluchne,czy beda jakies roznice. mam ten zasilacz i zasila Toppinga E30 II i Wiim Pro, także daje radę:) trochę późno napisałem bo już pewnie wiesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 6 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2023 Odstawiasz Mazurek Dabrowskiego, czy jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2023 A, audiophonics. Sprinterami to oni nie sa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 No i fajnie, też używałem apki MusicCast, tej Pioneerowej, Heosa i tam wiimowa mi najbardziej podeszła, później MusicCast później chyba pioneerowa/onkyo a na końcu Heos Zwłaszcza jak używamy czegoś innego niz Tidal. W Spotifyto bez znaczenia ba każdy ma connecta, jednak sama apka w wiimie najbardziej intuicyjna w MusicCast też bardzo fajna, a najgorzej pod tym względem wypadała Heosowa:). Powiem Ci więcej, mając w domu Heosa, a w pracy wiim mini, szybko dokupiłem wiim pro do domu bo nie mogłem tego znieść jak działał Heos mając co dzień porównanie do wiima 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 2 godziny temu, Fandiscopolo napisał: Sprostuje jeszcze: nie pluje na MusicCast,dobrze i sprawnie to dziala,nie tnie sie ani nic z tych rzeczy.WiiMowa apka jest na pewno troche szybsza i wzrokowo mi bardziej pasuje.No i zeby nie bylo samych ohow i ahow to wczoraj mi sie raz zawiesila. Odnosnie streamow to przez jakis rok lub dluzej korzystalem z Deezer.Odtwarzalem prosto ze strony oraz z telefonu.Calkiem spoko, z tym ze czesto byl problem z wyszukiwaniem.Trzeba bylo szukac konkretnej plyty,a nawet wtedy sie Deezer gubil czasami.Znajdowal za drugim,trzecim razem.Tidal i jablko,moim zdaniem dno pod kazdym wzgledem.Sprawdzilem tez Spotify.Max 15~20 minut to trwalo.Profesjonalisci okreslaja to zdaje sie ''krew z uszu''.Na samym koncu sprobowalem Qobuz.Nie mam zadnych zastrzezen i pozwolilem im sciagac parenascie Euro miesiecznie z mojego konta 😉 U nas Qobuz oficjalnie nie działa i broni się jak może, żeby nie korzystać. Ale rzeczywiście też nie miałem żadnych zastrzeżeń. Alternatywą jest Amazon - najtaniej, z pełnym hires i lepiej lub gorzej obsługiwany przez normalny sprzęt (w odróżnieniu od AM). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 października 2023 Udostępnij Napisano 13 października 2023 Czy ktoś porównywał Wiim pro vs NUC albo chociaż jakiś laptop . Do tego samego dac-a. Wiem że w pierwszym to USB audio a w drugim przypadku to coax no ale jak to wygląda jeśli chodzi o brzmienie. Jeśli to już było opisane wcześniej to sorry , można przytoczyć jak coś . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 13 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2023 Te same dane wyslane i odebrane przez RME spiety z WiiMem albo z PC = takie samo brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 października 2023 Udostępnij Napisano 13 października 2023 Tak masz rację odwrotnie napisałem . Korzystam z NUCa 9 lat i nie mam żadnych problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 14 października 2023 Udostępnij Napisano 14 października 2023 Mam nuca z foobarem ustawionym prez kolegę i jeśli chodzi muzykę z flacow czy tidal to nie widzę różnicy, bo tężnie bardzo rozumiem co miałoby się zmienić skoro obrabia pliki ten sam DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Mam pytanie do posiadających wiim pro - czy ktoś jest w stanie zmierzyć wielkość otworu w obudowie na kabel coax? Mam kabel ricable magnus i zastanawiam się czy jest szansa żeby tam wszedł.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2023 12 mm 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 dzięki wielkie za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakebut Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 Da się do Wiima Pro (a może i zwykłego?) podpiąć jakiś inny pilot, żeby mieć więcej niż 4 "presety"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 20 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2023 Tak po prostu pilot i tyle? Raczej nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakebut Napisano 22 października 2023 Udostępnij Napisano 22 października 2023 Bo jeśli dobrze rozumiem, to pilot się komunikuje przez Bluetooth i wiem, że są uniwersalne piloty Bluetooth, dlatego pomyślałem, że spytam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2023 Taki pilot musialby udawac oryginalnego z BLE, zeby aplikacja pozwolila na jego sparowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Rybak Napisano 4 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2023 Czy warto dokladac $$$ do wersji Pro Plus? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 4 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2023 To chyba najbardziej zależy jak chcesz z niego grać? Jeśli tylko cyfrowo do zewnetrznego daca to raczej nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Rybak Napisano 4 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2023 1 minutę temu, Palmos napisał: To chyba najbardziej zależy jak chcesz z niego grać? Jeśli tylko cyfrowo do zewnetrznego daca to raczej nie. bezposrednio do wzmacniacza po RCA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 4 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2023 To warto, tym bardziej, że w zestawie jeszcze pilot chyba jest, którego w wersji bez plusa nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts