lukluk71 Napisano 18 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: nice. Chodź to nie tani zestaw kinowy. No tak tu też jest licytacja kto co robi. KEF nieco łagodnie podchodzi do naszego rynku. Na zachodzie jest bardziej muskularny Piotr no tak! Ale to ma być następny model, na razie nie ma co wysuwać wniosków. Mogą zmienić niewiele, a mogą zrobić ogromny krok do przodu. Przecież nikt nie powiedział że tam tylko wsadzą technologie meta, a reszta to samo co R3. Jeśli mam dostać to co lubię, tylko w wersji ekstra, w sensie jeszcze lepiej, to dlaczego nie. Bardziej dla mnie marketingiem było to, że niektórzy pisali po forach że taki Elac Vela 403 jest to głośnik półka wyżej od R3. A Elac w bezpośrednim starciu zagrał jak dwie półki niżej od R3. Dla mnie te dwa modele, w ogóle nie powinny być zestawiane ze sobą. Albo powinno zrobić się jakiś oficjalny podział, Elac 403 do pomieszczeń 10-15m2 a R3 do pomieszczeń 20-25m2. Elac 403 rozjeżdżał się przy dość niedużym pomieszczeniu odsłuchowym, R3 wypełnia dzwiękiem całe pomieszczenie i jeszcze zostaje zapas. Edytowano 18 listopada 2022 przez lukluk71 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 18 listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 listopada 2022 2 godziny temu, lukluk71 napisał: Mogą zmienić niewiele, a mogą zrobić ogromny krok do przodu. ...zostaje jeszcze jedna możliwość, krok do tyłu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 listopada 2022 (edytowany) 8 minut temu, kaczadupa napisał: ...zostaje jeszcze jedna możliwość, krok do tyłu. Z wpisów kolegów o vintage wiem, że sprzęt jest z roku na rok coraz gorszy, jakościowo i brzmieniowo, więc i nowe R3 będę prawdopodobnie słabsze od poprzednika. Edytowano 18 listopada 2022 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 18 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2022 (edytowany) 10 minut temu, Kraft napisał: Z wpisów kolegów o vintage wiem, że sprzęt jest z roku na rok coraz gorszy, jakościowo i brzmieniowo, więc i nowe R3 będę prawdopodobnie słabsze od poprzednika. Może być też tak. Widząc że tak się dzieje teraz ze wszystkim, duże prawdopodobieństwo że będzie tak ze sprzętem audio. Ale to nawet już jest pewnie tak. Cóż pozostanie zabawa w używany sprzęt. I większe docenianie tego co się posiada obecnie Edytowano 18 listopada 2022 przez lukluk71 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 Bądźmy dobrej myśli. Idą ciezkie czasy dla tańszego i midium audio. Ale bądźmy dobrej mysli. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts