mi-sioo Napisano 22 grudnia 2022 Napisano 22 grudnia 2022 Zastanawiam się nad zmianą wzmacniacza Denon PMA-560 na miniwieżę - komplet z CD, tunerem radiowym i magnetofonem (opcja). Aktualnie mam podpięte kolumny Tannoy M2 i chcę je zostawić. Wzmacniacz połączony z komputerem przez Focusrite Scarlett Solo (gram na gitarze elektrycznej i dźwięk idzie na wzmacniacz). Wszystko ustawione w małym biurze domowym, trudno więc mówić o audiofilskim ustawieniu. Muzyka gra najczęściej w tle. Słucham głównie muzyki rockowej i bluesowej ze Spotify, ale brakuje mi CD. Mam też sporą kolekcję kaset i nie mam ich gdzie słuchać. Nie mam w biurze miejsca na dołożenie klocków do PMA-560, dlatego pomyślałem o sprzedaniu wzmacniacza i zakupie miniwieży. I tutaj pojawia się pytanie: czy iść w starszy sprzęt typu Denon F10 (komplet 4 klocków do kupienia w moim mieście), czy odpuścić magnetofon i iść np. w polecaną Yamahę Piano Craft E840? Chyba, że do Yamahy można dokupić pasujący magnetofon. Nie ma to wpływu na brzmienie, ale podobają mi się fronty obu zestawów - szczotkowane aluminium (stąd też wybór). Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 22 grudnia 2022 Napisano 22 grudnia 2022 Tylko jak weźmiesz F10-kę, czy 840-kę to i tak będziesz miał 3 elementy (włącznie z kaseciakiem), więc w zasadzie wyjdzie trochę na to samo, bo możesz dokupić CD ze streamerem do swojego obecnego Danio i kaseciaka. Rozumiem, że skoro jest miejsce na tego wzmaka, to do góry można układać :)? Chyba, że coś źle zrozumiałem w Twoim poście, to oczywiście koryguj śmiało. Odpisz, cytując
mi-sioo Napisano 22 grudnia 2022 Autor Napisano 22 grudnia 2022 Miejsca w górę właśnie za bardzo nie mam. Planowałem klocki ułożyć obok siebie 2+2. Odpisz, cytując
Recommended Posts