APO XYZ Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Witam Zwracam się z prośbą o radę w doborze pierwszego zestawu Stereo do pokoju 18m2 jak w załączonym obrazku Ważne dla mnie aby dostępne było połączenie HDMI pod TV ( lenistwo jednego pilota ) oraz możliwość odtwarzania po BT. Raczej forma głośników podstawkowych. Ewentualnie w przyszłości rozbudować chciałbym o subwoofer. Na kino 5.1 nie mam za bardzo miejsca i zasobów gotówkowych. Oprócz odtwarzania dźwięku z TV, to muzyka w głównie dwóch typach: Metal ( Korn / Metallica ) oraz Techno w wydaniu lat 00 ( np. Westbam - Hardtimes ) Z przeczytanych tutaj tematów wyłaniają mi się 3 drogi: 1. Kolumny aktywne np Magnat Transplus 800A ( dość ciekawe wg mnie - ale zero o nich wiadomości 3A - nie mają wyjścia na suba ) 2. Amplituner + głośniki podstawkowe np. Yamaha RX-V4A + Nota 260 X ( tutaj widzę sporo możliwości rozbudowy, ale nie wiem czy będzie lepszy dźwięk od aktywnych ), a może Magnat 750 ? 3. Wzmacniacz + głośniki podstawkowe np. Magnat MA 700 + nie wiem co Prośba o wsparcie i wytłumaczenie co da najlepszy efekt. Wiem że zawsze wzmacniacz + kolumny, ale czy aktywne będą lepsze od amplitunera + kolumny ? Pozdrawiam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Kup coś aktywnego bo amplitunerow stereo z hdmi jest jak na lekarstwo a jeśli już są to nie w tym przedziale cenowym i zostanie Ci mało na kolumny. Chyba że coś wielokanałowego ale do stereo to słaba opcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
APO XYZ Napisano 27 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: Kup coś aktywnego bo amplitunerow stereo z hdmi jest jak na lekarstwo a jeśli już są to nie w tym przedziale cenowym i zostanie Ci mało na kolumny. Chyba że coś wielokanałowego ale do stereo to słaba opcja. Ok jak zrozumiałem to Kolumny aktywne >> Ampli KD w Stereo W takim razie zostają opcje 1 i 3. W trzeciej opcji znalazłem ciekawe propozycje ( z HDMI ) w podobnej cenie z Q21: MR-700 i MR-750 + jakieś 1300 PLN na kolumny ( coś sensownego by z tego było ? ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian kozlowski Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Posiadam magnat ma900 mocy mu nie brakuje a , kolumny poszukaj coś starszego ale z waszej pułki cenowej z dawnych lat sam tak robię i jestem zadowolony poprzednio iq4180 at obecnie phonar p40s kupione na niemieckim ebay kleizegen bo tu mieszkam ale ceny są o wiele niszę niż w Polsce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
APO XYZ Napisano 28 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 900tka wykracza poza mój budżet. Raczej skłaniam się ku stajni Magnat, aczkolwiek kusi DENON DRA-800H - szkoda że jest ciut za drogi. A miał ktoś porównanie Aktywnych Magnatów i któregoś z ww. wymienionych ? Btw jakie kolumny do nich polecacie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 28 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 Magnat Ma700 i Elac debut b6,2.Ale napisz jaki dźwięk lubisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian kozlowski Napisano 28 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 (edytowany) Widziałem dzisiaj na Amazonie denon 2850zl jakoś tak Edytowano 28 grudnia 2022 przez Sebastian kozlowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 28 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 5 minut temu, Sebastian kozlowski napisał: Widziałem dzisiaj na Amazonie denon 2850zl jakoś tak No masz rację 2873,04zł 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
APO XYZ Napisano 28 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 1 godzinę temu, Elizjum7919. napisał: Magnat Ma700 i Elac debut b6,2.Ale napisz jaki dźwięk lubisz? Preferuje raczej mocniejszy, mięsisty bas, ale bez zniekształceń przy zwiększonej głośności, nie przepadam za zbyt dużą ilością wysokich tonów zamieniających się w cykanie/zgrzytanie itp. ( nie wiem jak to wytłumaczyć ), generalnie powinno czuć się rozgraniczanie między niskimi tonami, a wysokimi, ale bez dominacji jednych nad drugimi. Muzyka w stylu: Electric Callboy - WE GOT THE MOVES Summer Channel - A thousand miles feat. Fisher Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian kozlowski Napisano 28 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 W ma900 przy maksymalniej głośności zero zniekształcenia mój pierwszy taki wzmacniacz a teraz po zmianie kolum na bardziej efektywne 92db nie zrobiłem jeszcze na maxa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
APO XYZ Napisano 29 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 A koledzy ze sklepów co by doradzili w tym budżecie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
APO XYZ Napisano 2 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2023 Czy panowie z Q21 w Pabianicach posiadają możliwość odsłuchu MR 750 lub MA 700 ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2023 Magnat to dobra opcja. Do tego na promocji ELAC F5 jeśli chcesz na podłogówki albo B6.2 jak podstawki. Albo aktywne KEFy? LS 50? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2023 19 godzin temu, APO XYZ napisał: Czy panowie z Q21 w Pabianicach posiadają możliwość odsłuchu MR 750 lub MA 700 ?? Mam na stanie zarówno MR750 jak i MA700 także nie byłoby problemu z umówieniem odsłuchu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts