yuby080382 Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Witam wszystkich. Chciałbym zapytać o kolumny. Ale może od początku. Wzmacniacz jaki wybrałem to Line magnetic lm-34ia i szukam kolumn do tego wzmacniacza. Budżet jaki przeznaczony to ok.12-15k Muzyka to wokalna, pop, filmowa, trochę rocka. Pokój ma 22m2. Wzmacniacz jak wybierałem to słuchałem z: 1.Focal aria 926 za ostre górą. 2.Monitor audio Silver 300 za ciemne granie dla mnie. 3.Audiovector qr5 prawie idealne ale czasami tą górą mi za mocno zasyczała. Mimo to mój typ nr 1. 4.Pylon audio jasper 23 tutaj górą ok. Średnica piękna ale znowu bas taki jakiś poluzowany rozlazły jak bym to nazwał. Ale ogólnie kolumny fajne. Co byście doradzili żeby jeszcze wypróbować ? Jeśli nie tu napisałem to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian kozlowski Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Może nie takie drogie i tylko używane PHONAR P40S kiedyś wygrały do 6500tys euro według niemieckiej krytyki ,sam posiadam od miesiąca i jestem pod wrażeniem zastąpiły one iq4180at podpięte pod magnat ma900 pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuby080382 Napisano 28 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 Szukam raczej czegoś co gra podobnym graniem do audiovectora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 Powinieneś posłuchać jeszcze kolumn Audio Physic Classic 8 to świetnie brzmiące kolumny, które mogą ci się spodobać. Zadzwoń i umów się na odsłuch - zapraszamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 Możesz spróbować jeszcze Sonus Faber Lumina V jako alternatywy, lub Opera Seconda (obie opcje będą miały łagodniejszą górę), aczkolwiek te drugie jednak nieco odbiegają od brzmienia typowego dla Audiovectora. Masz jeszcze w niższym budżecie Elac Carina FS247.4, które zbliżają się do tego charakteru i podobnie rozwiązaną kwestię przetwornika wysokotonowego, chociaż w kontekście wybrzmień wysokich tonów różniące się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 A gdzie tego słuchałeś? W salonie? Bo ja bym zaczął od tego że Audiovectory powinny wylądować u Ciebie w domu na testy. Potem właśnie Audiophysici. Chodź nie każde kolumny tego niemieckiego producenta sa dokładne. ,jasne. niektóre są po cieplejszej stronie. Ale testy domowe to mus teraz Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuby080382 Napisano 1 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2023 Oczywiście że w salonie Av świat w Warszawie do nich mam najbliżej. Ale chyba masz rację trzeba pomyśleć o wypożyczeniu do domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts