Wojtek870 Napisano 13 stycznia 2023 Napisano 13 stycznia 2023 Witam Jestem tu nowy i nie doświadczony Posiadam Denon Ceol N10 i jestem z niego zadowolony wiec nie jestem też wybredny obecnie napędza on Wilson Raptor 5 w pomieszczeniu 16m gra to całkiem fajnie lecz chce już czegoś nowego i z braku miejsca chciał bym wymienić podłogowe na monitory i je powiesić mniej wiecej 1m 10cm nad podłogą moze ciut wyżej upatrzyłem sobie kilka modeli: Jestem w stanie wydać na to około 2800zł Ale im mniej tym lepiej (stosunek cena jakość) KEF Q350 / Dali Oberon 3 - to moje faworyty Monitor Audio Bronze 100 / Klipsch RP600m A może rozważę coś innego lecz patrzę tez na aspekt wizualny Być może jakiś SUB mini w przyszłości Czego słucham ogólnie wszystkiego ale Przepadam za graniem z orkiestrą symfoniczną / jezz / blus / Rock / Pink Floyd długo by wymieniał. Czego szukam napewno wiecej datalu dobrej podstawy basowej i nie męczącego słuchania chciał bym coś z tych 4 modeli i chciał bym dobrze wybrać dla tego tu jestem dodam jeszcze ze moze kiedyś Denon pójdzie na emeryturę i zastąpi go coś innego ale to odległodległy 😄 Dodam też ze ogladam sporo filmów i seriali i tu tez fajnie było by mieć fajne wrażenia. Obecne Wilsony Raptor 5 daja rade przy głośniejszym odsłuchu a ja chce ciszej a lepiej Z góry dziękuję za pomoc rozważę tez inne propozycje Pozdrawiam Odpisz, cytując
lysy Napisano 13 stycznia 2023 Napisano 13 stycznia 2023 Q Acoustics 3030i ( spokojniejsze granie ) Polk Audio ES20 ( rozrywkowe granie ) 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 13 stycznia 2023 Napisano 13 stycznia 2023 Biorąc pod uwagę Twoje preferencje brzmieniowe i system, na pewno polecam wspomniane przez Ciebie Kef Q350, spójrz także na bardzo dobre, duńskie monitory System Audio Saxo 5, które swietnie będą współpracowały z Twoim amplitunerem i zapewnią bardzo spójny, pełny, dobrze dociążony i plastyczny dźwięk. A może bardzo muzykalne Rega Kyte. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania oraz oczywiście indywidualne wyceny. 1 Odpisz, cytując
Miras23 Napisano 13 stycznia 2023 Napisano 13 stycznia 2023 Tutaj nie ma co moim zdaniem nie ma co szaleć do tego Denona. Indiana Line Tesi 261 i masz zalatwione 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts