darus161 Napisano 20 marca 2009 Udostępnij Napisano 20 marca 2009 Witam wszystkich;)Ze względu na to, iż stałem się posiadaczem nowego sprzętu audio/stereo chciałbym kupić kilka nowych płytek w dobrej jakości i tutaj pojawia się moje pytanie: Czy znacie jakiś sklep internetowy (lub witrynę) gdzie można przesłuchać płyty? Mogą być nawet jakieś urywki piosenek. Nie chodzi mi tu o żadne piractwo, tylko po prostu kupno płyty to dla mnie spory wydatek i chciałbym dobrze wybrać Chodzi mi o coś podobnego jak jest np. w Empikach. Wpisujemy płytę i odsłuchujemy;) Tylko chciałbym to zrobić z domu, aby nikt mi nie przeszkadzał :D I drugie pytanko. Jakie byście polecili płytki? Chodzi o :blues, jazz (bardziej spokojny, także śpiewany) i jakieś utwory skrzypcowe (może być coś w stylu Vanessy Mae, takie skrzypce z czymś). Dziękuję za odpowiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 marca 2009 Udostępnij Napisano 20 marca 2009 Witamy, sklepu to hmm chyba nie polece żadnego , ale z chęcią zerknę na propozycje (jeżeli się pojawią)Szukasz klimatów wokalno jazzowych.. polecam gatunek muzyki smoothjazz... bardzo go lubie...swego czasu az ..mi zbrzydł ale można po czasie powrócić do tego i dalej się delektować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darus161 Napisano 20 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2009 smoothjazz mówisz;) A jakiś konkretny wykonawca/zespół ? Np. Twój ulubiony?? A widziałem dzisiaj w Empiku (chyba) Takie składanki: Jazz & City, Blues & city itd. Słuchał ktoś tego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 20 marca 2009 Udostępnij Napisano 20 marca 2009 Smooth Jazz Cafe -Marek Niedżwiecki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 marca 2009 Udostępnij Napisano 20 marca 2009 Czteropłytowa składanka "The Best off - Smooth Jazz".Niezły wybór, sporo utworów i bardzo rozsądna cena ok. 45zł.Usłyszałem to u znajomych, potem u kolejnych ... i mam od paru miesięcy u siebie i słucham z przyjemnością Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 20 marca 2009 Udostępnij Napisano 20 marca 2009 Ja od jakiegoś czasu katuję płytę GILMOUR DAVID - LIVE IN GDAŃSK. Stare utwory w nowym wykonaniu jak zawsze bardzo piękne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darus161 Napisano 21 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2009 Ok dziękuję bardzo za odpowiedzi;) W piątek będę w Empiku to na pewno kupię te pozycje;) Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 21 marca 2009 Udostępnij Napisano 21 marca 2009 Bardzo polecam Miles Davis & Michel Legrand - "Dingo". Niesamowita plyta, a jej utwör "przewodni" jest chyba jednym z najbardziej znanych motywöw jazzowych na träbke.. Kiedys ta plyta byla dosc trudno dostepna (sciägalem z Holandii), ale obecnie nie powinno byc problemu. Naprawde - warto posluchac, potem mozna sie juz nie oderwac. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teresa998 Napisano 14 lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 lipca 2009 Z jazzu polecam płyty Cassandry Wilson, ma głos kobieta, a płyty jak to zazwyczaj bywa z jazzowymi - dobrze nagrane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts