darus161 Napisano 20 marca 2009 Napisano 20 marca 2009 Witam wszystkich;)Ze względu na to, iż stałem się posiadaczem nowego sprzętu audio/stereo chciałbym kupić kilka nowych płytek w dobrej jakości i tutaj pojawia się moje pytanie: Czy znacie jakiś sklep internetowy (lub witrynę) gdzie można przesłuchać płyty? Mogą być nawet jakieś urywki piosenek. Nie chodzi mi tu o żadne piractwo, tylko po prostu kupno płyty to dla mnie spory wydatek i chciałbym dobrze wybrać Chodzi mi o coś podobnego jak jest np. w Empikach. Wpisujemy płytę i odsłuchujemy;) Tylko chciałbym to zrobić z domu, aby nikt mi nie przeszkadzał :D I drugie pytanko. Jakie byście polecili płytki? Chodzi o :blues, jazz (bardziej spokojny, także śpiewany) i jakieś utwory skrzypcowe (może być coś w stylu Vanessy Mae, takie skrzypce z czymś). Dziękuję za odpowiedz. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 20 marca 2009 Napisano 20 marca 2009 Witamy, sklepu to hmm chyba nie polece żadnego , ale z chęcią zerknę na propozycje (jeżeli się pojawią)Szukasz klimatów wokalno jazzowych.. polecam gatunek muzyki smoothjazz... bardzo go lubie...swego czasu az ..mi zbrzydł ale można po czasie powrócić do tego i dalej się delektować Odpisz, cytując
darus161 Napisano 20 marca 2009 Autor Napisano 20 marca 2009 smoothjazz mówisz;) A jakiś konkretny wykonawca/zespół ? Np. Twój ulubiony?? A widziałem dzisiaj w Empiku (chyba) Takie składanki: Jazz & City, Blues & city itd. Słuchał ktoś tego? Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 20 marca 2009 Napisano 20 marca 2009 Smooth Jazz Cafe -Marek Niedżwiecki. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 20 marca 2009 Napisano 20 marca 2009 Czteropłytowa składanka "The Best off - Smooth Jazz".Niezły wybór, sporo utworów i bardzo rozsądna cena ok. 45zł.Usłyszałem to u znajomych, potem u kolejnych ... i mam od paru miesięcy u siebie i słucham z przyjemnością Pozdrawiam Odpisz, cytując
audionet Napisano 20 marca 2009 Napisano 20 marca 2009 Ja od jakiegoś czasu katuję płytę GILMOUR DAVID - LIVE IN GDAŃSK. Stare utwory w nowym wykonaniu jak zawsze bardzo piękne. Odpisz, cytując
darus161 Napisano 21 marca 2009 Autor Napisano 21 marca 2009 Ok dziękuję bardzo za odpowiedzi;) W piątek będę w Empiku to na pewno kupię te pozycje;) Pozdrawiam Odpisz, cytując
artur77 Napisano 21 marca 2009 Napisano 21 marca 2009 Bardzo polecam Miles Davis & Michel Legrand - "Dingo". Niesamowita plyta, a jej utwör "przewodni" jest chyba jednym z najbardziej znanych motywöw jazzowych na träbke.. Kiedys ta plyta byla dosc trudno dostepna (sciägalem z Holandii), ale obecnie nie powinno byc problemu. Naprawde - warto posluchac, potem mozna sie juz nie oderwac. Pozdrawiam Odpisz, cytując
teresa998 Napisano 14 lipca 2009 Napisano 14 lipca 2009 Z jazzu polecam płyty Cassandry Wilson, ma głos kobieta, a płyty jak to zazwyczaj bywa z jazzowymi - dobrze nagrane. Odpisz, cytując
Recommended Posts