Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
34 minuty temu, Geothek napisał:

Witam, co myślicie o amplitunerze ONKYO TX-SR39? 

Jak już miałbym brać tak niski model to bym wolał Marantza z serii Slim. A tak, dostajesz duże pudło z kiepską zawartością. W Onkyo minimum to seria TX-NR6100 i wyżej.

Napisano
14 minut temu, lolekdrugi napisał:

Jak już miałbym brać tak niski model to bym wolał Marantza z serii Slim. A tak, dostajesz duże pudło z kiepską zawartością. W Onkyo minimum to seria TX-NR6100 i wyżej.

Znalazłem zestaw tego Onkyo z głośnikami TAGA 606 v3 na które poluje i zastanawiam się czy warto tez wymienić mój stary ampli Yamaha HTR 2071

Napisano
11 minut temu, lolekdrugi napisał:

teoretycznie ten Onkyo jest odrobinę mocniejszy. Na pewno dostaniesz 4K, HDR.

Pytanie jednak czy warto, czy nie lepiej iść w coś lepszego.

Czyli jak już to radzisz żebym sobie kupić osobno nagłośnienie TAGA i później dozbierać do jakiegoś konkretnego amplitunera?

Napisano

Zdecydowanie warto osobno, na spokojnie. Yamaha 2071 to baardzo podstawowy i słaby model Onkyo co prawda też podstawowe ale jednak brzmi trochę lepiej, Pojawi się chociaż jakiś bas :) Lepiej brzmi model wyższy TX-SR494.

Napisano
1 godzinę temu, Geothek napisał:

Czyli jak już to radzisz żebym sobie kupić osobno nagłośnienie TAGA i później dozbierać do jakiegoś konkretnego amplitunera?

Ja bym na pewno dozbierał do lepszego sprzętu, to fakt. Natomiast kolumny bym celował w coś używanego. Jest spora szansa, że w cenie nowej Tagi dostaniesz dużo lepsze używane. Tam nie bardzo jest się coś zepsuć. Zatem jedziesz, oglądasz kolumny, robisz odsłuch jak wszystko ok, to kupujesz i masz.

Napisano
2 godziny temu, lolekdrugi napisał:

Ja bym na pewno dozbierał do lepszego sprzętu, to fakt. Natomiast kolumny bym celował w coś używanego. Jest spora szansa, że w cenie nowej Tagi dostaniesz dużo lepsze używane. Tam nie bardzo jest się coś zepsuć. Zatem jedziesz, oglądasz kolumny, robisz odsłuch jak wszystko ok, to kupujesz i masz.

Polecasz jakieś kolumny?