Sundin997 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, PanKlor napisał: DLBC pozwala jeszcze lepiej zestroic suby z resztą systemu. Kolejny poziom algorytmów kalibracji DL. Tylko, ze nie ma czegoś takiego jak kalibracja samych subow w Dirac bo nienustawisz raczej systemu 0.2.0 Tylko że podczas całej konfiguracji będę musiał wybrać np.5.2.2 ? Dobrze kumam? A presety są np.jedno pod stereo a drugie pod kino żeby móc ustawić? Edytowano 9 godzin temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Sundin997 napisał: Tylko że podczas całej konfiguracji będę musiał wybrać np.5.2.2 ? W amplitunerze zrobisz konfigurację taką jaką masz w rzeczywistości. Jeżeli masz 5 głośników warstwy dolnej, 2 subwoofery i 2 górne (najlepiej sufitowe) to ustawisz 5.2.2 przy czym dla górnej warstwy dodatkowo trzeba określić ich położenie czy są to sufitowe (z podaniem czy są z przodu, tyłu cz nad Tobą) ewentualnie inne konfiguracje typu górne przednie (front heigh) itd. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 34 minuty temu, tomek72 napisał: W amplitunerze zrobisz konfigurację taką jaką masz w rzeczywistości. Jeżeli masz 5 głośników warstwy dolnej, 2 subwoofery i 2 górne (najlepiej sufitowe) to ustawisz 5.2.2 przy czym dla górnej warstwy dodatkowo trzeba określić ich położenie czy są to sufitowe (z podaniem czy są z przodu, tyłu cz nad Tobą) ewentualnie inne konfiguracje typu górne przednie (front heigh) itd. A mogę wybrać układ 2.2 do stereo jako jeden preset ,a drugi 5.2.2 jako nastepny i tylko się przełączać między nimi? Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu W Onkyo nie. Inaczej, podczas pierwszego setupu wskazujesz jaki jest fizyczny układ głośników i ten pozostaje niezmienny. Jeżeli po kalibracji zmienisz układ głośników zapisane filtry DL się „wysypią”. Ale możesz w trybach odsłuchowych pod funkcją Music (są jeszcze Movie i Game) ustawić tryb stereo i amplituner go zapamięta, nie wiem tylko czy nie przełączy go na wielokanałowy gdy w tym trybie na wejściu przyjdzie sygnał np. 5.1 bo tego nigdy nie sprawdzałem. Oczywiście żeby w stereo grały suby czyli wspomniane 2.2 fronty musisz odpowiednio odciąć np. 80Hz, ale to ustawisz w DL jeżeli będziesz z niego korzystał. 1 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 59 minut temu, Sundin997 napisał: A mogę wybrać układ 2.2 do stereo jako jeden preset ,a drugi 5.2.2 jako nastepny i tylko się przełączać między nimi? Nie. Mozesz skalibrować pełen set i zrobić różne krzywe dla stereo/kina itp. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dziękuję panowie,to mi wystarczy ,zainwestuje w DLBC. Ale mi się nie spieszy,mogę poczekać tydzień lub dwa. Zdarzają się jakieś promocje? Odpisz, cytując
Recommended Posts