Miro777 Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 witam, może ktoś mi doradzi co do zakupu kolumn . mój wzmacniacz to Kenwood KA-5010. pokój ok. 30m2. Używałem do tej pory Acoustic Energy i Mordaunt Short. mam na oku Monitor Audio Monitor 200, oraz polskie Taga Harmony TAV-607. Muzyka głownie rockowa. Ktoś coś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Hej. Monitor Audio Monitor ok ale 300tki do takiej powierzchni. nie model 200. Heco Aurora 700, ELAC F6.2 Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Z dwóch wymienionych przez Ciebie zdecydowanie Monitor Audio Monitor 200, choć rzeczywiście na tej powierzchni mogą być trochę za małe, dorzuciłbym do tego zestawienia jeszcze JBL Stage A180, lub nawet A190 jako opcje do odsłuchu oprócz tych co się już pojawiły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Monitor Audio Monitor 200 to dobre kolumny ale tak jak Piotr wspomniał, lepszym wyborem byłyby większe 300, które zagrają swobodniej w tak dużym pomieszczeniu. Alternatywą mogą być Pylon Audio Sapphire 31 lub Heco Aurora 700. Obie kolumny zaprezentują muzykalniejszy charakter brzmienia względem Monitor Audio. Zapraszamy na odsłuch w naszym salonie, oczywiście ze swoim wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts