MrMarcin1984 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 17 godzin temu, krzycho1979 napisał: A jakiej muzyki słuchasz głównie? Ja przyznam, że każdej dobrej. Od hip-hopu, przez rock, metal po klasyczną. Tylko nie dance i disco polo. U mnie leci dużo rocka. Choć weekendami jak wpadają znajomi godzinami potrafi lecieć rege i muzyka klasyczna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 Roksan K3 to znakomity partner dla KEFów serii R. Osobiście także polecam to zestawienie. Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 20 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Roksan K3 to znakomity partner dla KEFów serii R. Osobiście także polecam to zestawienie. Piotrek Na razie nie planuję zmiany wzmacniacza. Zostaje marantz pm8006. Dlatego pytałem, czy da radę kefom r7. Dzięki za sugestię, będę miał na uwadze w przyszłości. Jutro przyjdą kolumny, dam znać jakie wrażenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMarcin1984 Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 6 godzin temu, krzycho1979 napisał: Na razie nie planuję zmiany wzmacniacza. Zostaje marantz pm8006. Dlatego pytałem, czy da radę kefom r7. Dzięki za sugestię, będę miał na uwadze w przyszłości. Jutro przyjdą kolumny, dam znać jakie wrażenia. Jeśli nie będą wygrzane to jak przyjadą to będziesz nimi rozczarowany u mnie okolo 80- 100 godzin zajęło zanim zaczęły grać. Na szczęście wiedziałem co potrafią i czekałem cierpliwie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 21 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 5 godzin temu, MrMarcin1984 napisał: Jeśli nie będą wygrzane to jak przyjadą to będziesz nimi rozczarowany u mnie okolo 80- 100 godzin zajęło zanim zaczęły grać. Na szczęście wiedziałem co potrafią i czekałem cierpliwie . Zdaję sobie z tego sprawę. Kef q700 i marantz pm8006 grały razem super. Mam nadzieję, że z r7 będzie jeszcze lepiej. Choć jak mówią, lepsze jest wrogiem dobrego. Obym się nie zawiódł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 Będzie lepiej 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 22 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Dostałem. Wizualnie petarda. Dźwięk mi się podoba nawet nie wygrzany. Będzie tylko lepiej. Jedyne czego mi brakuje to błyszczące logo he. Zrobię je jeszcze na bi-wiring jak wtyki przyjdą. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 13 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Z każdym dniem coraz lepiej grają. Są dużo lepsze od q700. Jedna kolumna stoi niestety w rogu pokoju (nie da się inaczej) i trochę bas rezonuje. Zastanawiam się czy można przytkać woofery tylko w jednej kolumnie. Potestować muszę. Ktoś robił takie eksperymenty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Możesz spróbować ale wtedy znowu będa grały inaczej. Raczej zastosuj absorbery do rogu. U mnie to pomagało. Też miałem kolumnę w rogu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 20 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2023 Taka ciekawostka. Te moje r7 wyglądają zupełnie jak r7 meta. Mają Czarny znaczek i czarną środkową membranę. Normalnie r7 mają chyba koloru aluminium. Czy była jakaś totalnie czarna wersja r7? Na tabliczce jest r7, więc nie przysłali mi przez pomyłkę r7 meta raczej, he. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 20 marca 2023 Udostępnij Napisano 20 marca 2023 Masz na głosniku napis ,, Metamaterial Absorption Technology ,, ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 20 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2023 16 minut temu, Daniel09 napisał: Masz na głosniku napis ,, Metamaterial Absorption Technology ,, ? Nie. Tylko uni q drive array W ogóle brytyjskie kolumny, a made in china. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 marca 2023 Udostępnij Napisano 20 marca 2023 5 minut temu, krzycho1979 napisał: W ogóle brytyjskie kolumny, a made in china. KEF należy do GP Acoustics, holdingu z siedzibą w Hong Kongu. Czyli robią po prostu u siebie;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 20 marca 2023 Udostępnij Napisano 20 marca 2023 1 godzinę temu, krzycho1979 napisał: Nie. Tylko uni q drive array W ogóle brytyjskie kolumny, a made in china. Wiele firm produkuje swoje wyroby w Chinach co nie znaczy ze sa to kiepskie jakosciowo produkty 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mizebo Napisano 20 marca 2023 Udostępnij Napisano 20 marca 2023 1 godzinę temu, krzycho1979 napisał: Nie. Tylko uni q drive array W ogóle brytyjskie kolumny, a made in china. Meta różnią się od starych z wierzchu tylko tym napisem na głośniku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 7 godzin temu, Himling napisał: Wiele firm produkuje swoje wyroby w Chinach co nie znaczy ze sa to kiepskie jakosciowo produkty Wiem, że na pewno są dobre jakościowo. Tylko dlaczego wszystko musi być robione w Chinach? Retoryczne pytanie. 7 godzin temu, Mizebo napisał: Meta różnią się od starych z wierzchu tylko tym napisem na głośniku. Ale chciałbym dokupić r2c i nie znajduję czarnego kompletnie. Tylko meta jest cały Czarny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 13 godzin temu, krzycho1979 napisał: Taka ciekawostka. Te moje r7 wyglądają zupełnie jak r7 meta. Mają Czarny znaczek i czarną środkową membranę. Normalnie r7 mają chyba koloru aluminium. Czy była jakaś totalnie czarna wersja r7? Na tabliczce jest r7, więc nie przysłali mi przez pomyłkę r7 meta raczej, he. na Mecie na obramówce głosnika pisze 12 godzin temu, Daniel09 napisał: Masz na głosniku napis ,, Metamaterial Absorption Technology ,, ? 12 godzin temu, krzycho1979 napisał: Nie. Tylko uni q drive array W ogóle brytyjskie kolumny, a made in china. To norma. Teraz juz Dynaudio to robi co zawsze się broniły. Dali. 11 godzin temu, Mizebo napisał: Meta różnią się od starych z wierzchu tylko tym napisem na głośniku. I z tyłu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 8 minut temu, Piotr Sonido napisał: Teraz juz Dynaudio to robi co zawsze się broniły. Dynaudio też należy do Chińczyków (Goertek), to gdzie mają robić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 45 minut temu, Kraft napisał: Dynaudio też należy do Chińczyków (Goertek), to gdzie mają robić? Też prawda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 A nie jest tak, że r7 mają środkową membranę i znaczek koloru aluminium, a meta ma czarne? Tak wydaje mi się jest na wszystkich zdjeciach w necie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 @krzycho1979 hej Przeczytałem trochę trochę wpisów, ponieważ 3 lata temu miałem PM8005. Ty masz numerek wyżej. Byłem zadowolony z jego takiej wizualnej solidności, zacisków, pokręteł. Niestety oddałem koledze. 16 godzin temu, krzycho1979 napisał: Na tabliczce jest r7, więc nie przysłali mi przez pomyłkę r7 meta raczej, he. A może to lepiej, że to nie-Meta😉 7 godzin temu, krzycho1979 napisał: Tylko dlaczego wszystko musi być robione w Chinach? Retoryczne pytanie. I chyba dla Ciebie byłoby lepiej, gdyby produkowane nie w China. A jak z brzmieniem tego setu? Pisałeś, że jedna kolumna stoi w rogu prawda? Zapewne nie doczytałem; jakie masz źródło? pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 1 godzinę temu, AudioTube napisał: @krzycho1979 hej Przeczytałem trochę trochę wpisów, ponieważ 3 lata temu miałem PM8005. Ty masz numerek wyżej. Byłem zadowolony z jego takiej wizualnej solidności, zacisków, pokręteł. Niestety oddałem koledze. A może to lepiej, że to nie-Meta😉 I chyba dla Ciebie byłoby lepiej, gdyby produkowane nie w China. A jak z brzmieniem tego setu? Pisałeś, że jedna kolumna stoi w rogu prawda? Zapewne nie doczytałem; jakie masz źródło? pozdro Źródło to marantz cd6005 jeszcze z mojego poprzedniego zestawu. Dźwięk wymiata, zwłaszcza do instrumentalnych, jazzu itp. Do mocnej muzyki muszę używać korektora, zmniejszyć średnie i jest ok. Dużo szczegółów, nie ma ostrego walnięcia od dołu. Ale to marantz. Ma swoją specyfikę. Bas jest fajny, mięsisty ale do metalu trochę brak mu pier.....nięcia. Za to scena i detale niesamowite. Kolumna w rogu w sumie nie przeszkadza za bardzo. Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 22 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Ale na serio. Nie dowiedziałem się, czy jest jakaś wersja r7 cała czarna, jak moja. Na zdjęciach w necie są tylko z aluminiowymi membranami, nie czarnymi. Czarne są meta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts