Piotr1T Napisano 27 lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 lutego 2023 Cześć, Mój aktualny zestaw to ampituner zintegrowany Harman Kardon BDS 870 oraz zestaw głośników KEF KHT 5005.2 + Subwoofer KEF HTB2 i o ile z głośników jestem bardzo zadowolony to z ampitunera już nie za bardzo. Dlatego chciałbym go wymienić na inny i zastanawiam się nad Marantz Cinema 70s. Mam serdeczną prośbę o wsparcie i poradę czy Waszym zdaniem wybrany Marantz będzie grał lepiej niż mój stary Harman Kardon? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1T Napisano 28 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Dnia 27.02.2023 o 18:02, Piotr1T napisał: Cześć, Mój aktualny zestaw to ampituner zintegrowany Harman Kardon BDS 580 oraz zestaw głośników KEF KHT 5005.2 + Subwoofer KEF HTB2 i o ile z głośników jestem bardzo zadowolony to z ampitunera już nie za bardzo. Dlatego chciałbym go wymienić na inny i zastanawiam się nad Marantz Cinema 70s. Mam serdeczną prośbę o wsparcie i poradę czy Waszym zdaniem wybrany Marantz będzie grał lepiej niż mój stary Harman Kardon? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Czy lepiej? No pewnie tak bo ten Harman nie był jakiś specjalnie wybitny. Chodź to drogi model. Szukaj starszych odeli Marantza slim. 1510 czy serie wyżej. Nie widze sensu dopłacać do Cinema 70 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Dnia 27.02.2023 o 18:02, Piotr1T napisał: zastanawiam się nad Marantz Cinema 70s. masz konsole albo komputer podpięty do systemu? Albo może planujesz konsole itp? Jeżeli tak to nowy sprzęt ma sens. Ewentualnie jeżeli chcesz mieć nowy z półki. Jak w grę wchodzi używany to spokojnie jest starsza wersja która została wspomniana powyżej. Oprócz modelu 1510 można jeszcze zerknąć na 1710. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Cześć, nowe Marantze zdecydowanie zagrają lepiej. Cinema 70s jest bardzo przyjemnym modelem, ma wszystkie potrzebne funkcje i wystarczający zapas mocowy i jakościowy, by w przyszłości rozważać zmianę głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1T Napisano 1 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Cześć, bardzo dziękuję za komentarze. To jeszcze mam inne pytanie jaki ampituner slim w budżecie do ok 5 tys. polecilibyście do moich KEF-ów? Slim musi być bo mam mało miejsca natomiast budżet jest elastyczny także te 5 tys. zł to tak orientacyjnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 43 minuty temu, Piotr1T napisał: jaki ampituner slim w budżecie do ok 5 tys. nie wiem czy masz inny wybór niż Marantz. Kiedyś chyba było coś z Onkyo oraz Pioneera ale dawno nie widziałem, nie znaczy, że nie ma, musisz poszukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 9 godzin temu, Piotr1T napisał: To jeszcze mam inne pytanie jaki ampituner slim w budżecie do ok 5 tys. polecilibyście do moich KEF-ów? Slim musi być bo mam mało miejsca natomiast budżet jest elastyczny także te 5 tys. zł to tak orientacyjnie. Z Kefami lepiej zagra Yamaha RXS602. Ale nie wiem czy ją jeszcze dostaniesz. Marantz jest za łagodny, Onkyo i Pioneer faktycznie imał takie modele, ale nie. To byly źle grające amplitunery. Raczej do jakiś mini satelitek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts