stachu Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Mam problem. Zestaw: Panasonic TX-55FX780E + Yamaha MusicCast RX-S602 + dekoder Vectra 4K. Po włączeniu dekodera jest OK: włącza się amplituner i TV, ale podczas wyłączania dekodera wyłącza się jedynie dekoder i TV a amplituner pozostaje włączony. Dodatkowo pilot od dekodera nie zgłaśnia amplitunera a jedynie swoją głośność. TV połączone przez HDMI OUT a dekoder podpięty pod amlituner HDMI IN. VieraLink włączone, na amplitunerze HDMI Control, Standby Through, TV Audio Input, Standby Sync i ARC - wszystkie są włączone na ON. Podpięte jest identycznie jak w poprzednim zestawie z dekoderem UPC 4K i tam wszystko działało bez problemu. Już nie wiem co mam poradzić :( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 4 godziny temu, stachu napisał: Już nie wiem co mam poradzić Może kabel hdmi się uszkodził w jakiś magiczny sposób , ten od dekodera do amplitunera? Na wszelki wypadek spróbuj je zamienić miejscami ten co masz TV <=> Amplituner z tym Dekoder <=> Amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 1 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Nic to nie dało. Ciekawe że jak wyłączam pilotem od TV to wszystko się ładnie wyłącza i nawet obsługuje dekoder. Tylko że nie włącza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 4 godziny temu, stachu napisał: Nic to nie dało. Ciekawe że jak wyłączam pilotem od TV to wszystko się ładnie wyłącza i nawet obsługuje dekoder. Tylko że nie włącza. no to mam złą wiadomość Twój dekoder się po prostu nie dogaduje z amplitunerem. Typowe problemy CEC, producenci mają gdzieś kompatybilność i doprowadzenie tego systemu do jakiegoś konkretnego stanu. Wymyślili sobie, że to będzie super i w ogóle, jednak ilość problemów jakie ludzie z tym mają jest niesamowita i nikt z tym nic nie robi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Spróbuj standardowo, czyli reset do ustawień fabrycznych Twoich urządzeń. Jak zapytasz infolinię o pomoc to tak wygląda na początek typowa procedura. I co ciekawe, często faktycznie pomaga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 A jak nie to tak zostanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 2 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Reset już był robiony. Nic nie pomogło. Też pomyślałem że się nie dogadują. Całe szczęście mam 14 dni na rezygnację z usługi. Nie zamierzam się męczyć z dwoma pilotami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 18 minut temu, stachu napisał: Całe szczęście mam 14 dni na rezygnację z usługi. byłoby dobrze przy zwrocie napisać im, że oddajesz bo nie potrafią CEC ogarnąć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 2 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Pewnie masz rację. Mam jeszcze podłączony Nvidia Shield też na androidzie i tam działa bez problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 Czyli wracasz do UPC ?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 3 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2023 Chyba tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts