Mariusz Kawicz Napisano 5 marca 2023 Udostępnij Napisano 5 marca 2023 Witam. Po długich poszukiwaniach wzmacniacza,który by mnie zadowoli,trafiłem na ten właściwy dla mnie. Jest nim Cambridge Audio cxa60. Pewnie żadna rewelacja,ale mi się podoba. Ale tu chodzi o cd. Mam Denona 1500ae,gra to fajnie,ale ciekawi mnie jak zagrał by ten wzmacniacz z dedykowanym do niego transportem Cambridge Audio CXC. Czy było by lepiej ? Dodam,że nie mam możliwości odsłuchu. Pokój w którym słucham to 28m². Kolumny quadral montan. Słucham rocka i pop lat 70 i 80.Trochę muzyki elektronicznej. Modele cd o które pytam są dosyć popularne,może ktoś miał okazję je porównać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 CXC jest bardzo fajnym transportem. Gra tak jak pozwala mu DAC w CXA. Skoro Twój denon jeszcze działą to na ten moment pewnie bym go nie wymieniał. Aczkolwiek jeśli chcesz się przekonac to po prostu CXC wypożycz do domu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 Jakościowo Twój Denon to zupełnie inna liga w porównaniu do CXC, więc jedyne co może przekonać w tym zestawieniu to inny charakter brzmienia, który może się spodobać i Cię przekonać. Cała reszta jest po stronie Twojego Denona włącznie z wykonaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 Cześć, sugerowałbym po prostu przesłuchanie obu modeli i porównanie. Być może aspekty wizualne przeważą nad różnicą w dźwięku, a może sygnatura podejdzie Ci na tyle, że Denon przegra w tym starciu. W razie czego zapraszamy na odsłuch i wypożyczenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Nie inaczej posluchac trzeba. Choc podejrzewam ze jako transporty beda tak samo brzmialy . I to nie chodzi o to ze nie wierze w roznice w transportach. Wierzylem dopuki dwoch kilkakrotnie drozszych odtwarzaczy nie porownalem z CXC 2 i wciaz mam CXC v2. Na marginesie gral u mnie z CXA 81 i dzwiek mi sie podobal ale zachcialo mi sie czegos innego wiec teraz jest to GAto Audio DIA 250 s. Pozdrawaiam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Kawicz Napisano 15 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2023 Koledzy. Dziękuję z podpowiedzi. Długo o tym myślałem,a im dłużej się myśli tym większy mentlik w głowie. A może warto by było pozbyć się tego denona i pomyśleć o Cambridge Audi CXN ? Czy słuchając przez niego np. TIDALA mogło by być fajnie i nie odbiło by się to na jakości brzmienia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 marca 2023 Udostępnij Napisano 15 marca 2023 Ale CXN to jest odtwarzacz sieciowy. Co ma do tego pozbywanie się wzmacniacza Denona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Kawicz Napisano 15 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2023 Tak. Wiem,że CXN to odtwarzacz sieciowy. Ale jeśli jakość dzwięku z Tidala była by na tyle dobra jak z Denona to miał bym dostęp do wielu ulubionych płyt,a zbiór mojich cd nie jest porażająco wielki. A nie stać mnie niestety na kupno CXN po cenach na allegro lub olx. Musiał bym pozbyć sie Denona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 marca 2023 Udostępnij Napisano 16 marca 2023 Jesli ekran w takim streamerze nie jest obowiazkowy to mozna chyba cos tanszego znalezsc niz ten cxn. Poszukaj a noz widelec... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 marca 2023 Udostępnij Napisano 16 marca 2023 6 godzin temu, Mariusz Kawicz napisał: Tak. Wiem,że CXN to odtwarzacz sieciowy. Ale jeśli jakość dzwięku z Tidala była by na tyle dobra jak z Denona to miał bym dostęp do wielu ulubionych płyt,a zbiór mojich cd nie jest porażająco wielki. A nie stać mnie niestety na kupno CXN po cenach na allegro lub olx. Musiał bym pozbyć sie Denona. No ale dalej nie rozumiem. A jak sprzedaż Denona to co będzie wzmacniacz sygnał? Kupic coś innego ? Tańszego? No to jaki sens? No są tańsze modele AXN i MXN na przykład. Chociaż zalezy od oczekiwań. CXN jest świetny także w roli DACa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 marca 2023 Udostępnij Napisano 16 marca 2023 Stream box od Pro-ject np lub iFi zen stream, Taga Harmony TWA -10b lub Audiolab 6000n albo cos z drugiej reki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts