Sofo Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 Mam prośbę o poradę. Zastanawiam się który będzie lepszy gramofon Pro-Ject X1 z wkładka hana SL Rega Planar 3 z wkładka rega Ania wygodniejszy wydaje się pierwszy bo ma elektroniczny regulacje prędkości ale bardziej zależy mi na dźwięku - ciepłym, ciemnym i wysokim wykonaniu technicznym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 marca 2023 Udostępnij Napisano 20 marca 2023 Cześć, po Twoich wymaganiach lepiej sprawdzi się Rega. To ona będzie miała głębszy dźwięk, więcej mięsa w brzmieniu i zdecydowanie dociąży brzmienie. Z wkładką Ania najlepiej zgra się z przedwzmacniaczem Rega Fono MC. Z innymi bywa bardzo różnie. Niemniej, Ania dodaje zwiewności i lekkości w dźwięku. Pro-Ject jest bardziej techniczny, przejrzysty. To również bardzo dobry wybór, ale nie do końca do Twoich preferencji. W razie czego zapraszamy na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Stawiam na Projecta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Podpowiesz co naprowadziło Cię na taki wybór? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2023 Mnie czy kolegów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 9 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2023 No Q21 uzasadniło swój wybór. Inna sprawa, że założyciel chyba stracił zainteresowanie swoim wątkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 9 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2023 Może już kupił audio technike Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Jak z jakością gramofonów Regi? Obecnych, nowych? O wzmacniaczach jest teraz ... lekko mówiąc kontrowersyjnie. A jak w przypadku referencyjnych produktów - gramofonów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Dnia 18.03.2023 o 21:54, Sofo napisał: Mam prośbę o poradę. Zastanawiam się który będzie lepszy gramofon Pro-Ject X1 z wkładka hana SL Rega Planar 3 z wkładka rega Ania wygodniejszy wydaje się pierwszy bo ma elektroniczny regulacje prędkości ale bardziej zależy mi na dźwięku - ciepłym, ciemnym i wysokim wykonaniu technicznym Otrzymywany dźwięk jest bardzo zależny od płyty. Są płyty bardzo ciemne i bardzo jasne. Druga rzecz to wkładki. HANA ma igłę Shibata, a REGA eliptyczną - już to zmienia brzmienie. Szczególnie starszych, mocniej używanych płyt. Igła eliptyczna raczej nie odczyta tego czego dosięgnie Shibata. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Dnia 13.06.2023 o 21:24, Piotr Sonido napisał: Jak z jakością gramofonów Regi? Obecnych, nowych? Od niedawna mam Planar 8 i o jakości złego słowa powiedzieć nie mogę. To mój pierwszy gramofon od Regi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Ok, rozumiem. Dzieki! Dalsze opinie mile widziane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts