MMarek Napisano 23 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Wszystko to o kant ... rozbić. Nowy komp nie wyeliminował zakłóceń. Dzisiaj wpadłem na pomysł, aby głośniki podłączyć bez zerowania. Cisza zupełna. Trzeba było tak od razu, a jednak życie jest piękne W zasadzie nosiłem się ze złożeniem nowego komputera, a więc to zdarzenie tylko przyspieszyło ten moment. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Szok… Nawet bym na to nie wpadł 🙄 Najpierw banalne rozwiązanie z buczącym Naimem, teraz z Iloud. Nieźle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 (edytowany) 3 godziny temu, MMarek napisał: Wszystko to o kant ... rozbić. Nowy komp nie wyeliminował zakłóceń. Dzisiaj wpadłem na pomysł, aby głośniki podłączyć bez zerowania. Cisza zupełna. Trzeba było tak od razu, a jednak życie jest piękne W zasadzie nosiłem się ze złożeniem nowego komputera, a więc to zdarzenie tylko przyspieszyło ten moment. Przeca pisalem, ze uziemienie... Jezeli przy takim samym polaczeniu glosnikow nie ma problemu, gdy komp jest zasilany bateryjnie, a jest problem, gdy jest zasilany sieciowo z uziemieniem, powinien wystarczyc izolator usb miedzy kompem a DACem. Bo likwidowanie uziemienia tam, gdzie byc powinno, to nie jest bezpieczne rozwiazanie. Takie cosie tez pomagaja, ustanawiajac polaczenie zbalansowane do koncowek, tyle ze droge dosc: https://musiccenter.pl/sklep/naglosnienie/symetryzatory-sygnalu/radial-prod2/ Edytowano 23 kwietnia 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 23 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Przeca pisalem, ze uziemienie... Jezeli przy takim samym polaczeniu glosnikow nie ma problemu, gdy komp jest zasilany bateryjnie, a jest problem, gdy jest zasilany sieciowo z uziemieniem, powinien wystarczyc izolator usb miedzy kompem a DACem. Bo likwidowanie uziemienia tam, gdzie byc powinno, to nie jest bezpieczne rozwiazanie. Takie cosie tez pomagaja, ustanawiajac polaczenie zbalansowane do koncowek, tyle ze droge dosc: https://musiccenter.pl/sklep/naglosnienie/symetryzatory-sygnalu/radial-prod2/ Do mnie trzeba łopatologicznie Każdy głośnik jest zasilany z 230V mający wtyczkę z zerowaniem. Ja tylko podłączyłem głośniki bez zerowania. W torze audio nic nie zmieniałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Podlaczyles je z pominieciem przewodow ochronnych - bolce uziemiajace. W ten sposob przerwales petle masy, ktora zaklocala Twoje audio, ale zarazem wystawiles sie na niebezpieczenstwo porazenia pradem i uszkodzenia innych elementow w torze audio, jesli dojdzie do przebicia. Bezpieczniej byloby przerwac petle w innych miejscach, np. miedzy PC a DACem, albo miedzy DACem a glosnikami. Sporo osob tu z wieksza wiedza w kwestii elektryki zapewne wyjasni to o wiele lepiej, czy tez skoryguje, jesli trzeba. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 13 czerwca Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca Jest nowa wersja tych znakomitych monitorów na biurko. Małe, fikuśne ale wariaty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts