adamw17 Napisano 26 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Dzieki Dam znac jak sie rozgrzeja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamw17 Napisano 8 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2023 Dnia 26.04.2023 o 06:24, adamw17 napisał: Dzieki Dam znac jak sie rozgrzeja Witam ponownie Wiec Focal aria k2 936 juz posiadam ponad 2 tygodnie Rozgrzewaly sie przez ponad tydzien Teraz podkrecilem je troche I jest moc, jest bas czysty dobrze pracujacy Wysokie tony sa bardzo czyste nawet przy glosnym sluchaniu Przy muzyce filmowej brzmia one z zachwytem czysto , olsniewajaco, wypelniaja pokoj bez problemu, Czuje sie te muzyke I to wszystko na Sony1080 przy uzyciu funkcji pure direct ktora wylancza wszystkie filtry i ubarwienia Grajac z czysta moca dla stereo Wiec moje doznania super , teraz czekam az zamowie Ma900 I zobaczymy czy to wlozy jeszcze wiecej mocy , kopa I czulosci do nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 Pożyczyłbyś te Focale na tydzień dla mnie, ja bym dobrze rozegrał Twoje maleństwa i swojego Supernaita. W końcu albumy "And Justice for All" i "Music for the Jilted Generation" dałyby 100% satysfakcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamw17 Napisano 4 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2023 Witam Teraz z Ma900 jest moc wkoncu to jest to Dzueki I pozdrawiam 20230704_200354.heic 20230704_200316.heic 20230704_200339.heic 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 lipca 2023 Moc i barwa Gratki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWoy Napisano 2 października 2023 Udostępnij Napisano 2 października 2023 I jak wrażenia z Magnata MA900? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Dnia 2.10.2023 o 15:45, JacekWoy napisał: I jak wrażenia z Magnata MA900? Ja dobrze wspominam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 Dnia 8.05.2023 o 18:23, adamw17 napisał: Wiec Focal aria k2 936 juz posiadam ponad 2 tygodnie Rozgrzewaly sie przez ponad tydzien Teraz podkrecilem je troche I jest moc, jest bas czysty dobrze pracujacy Wysokie tony sa bardzo czyste nawet przy glosnym sluchaniu Cześć, na załączonych zdjęciach widzę, że obok nowych kolumn Aria K2 936 stoją MA Bronze 6. Obecnie posiadam właśnie takie MA i zastanawiam się nad zamianą tychże na Focal Aria 926. Korzystam ze wzmacniacza hybrydowego (Vincent SV-500), czyli ogólnie podobnego pod względem budowy do Twojego MA900, choć moc nieco niższa w Vincent. Możesz mógłbyś podzielić się kilkoma zdaniami, po czasie, porównując oba modele kolumn między sobą pod względem charakteru, sposobu grania i odczuć w połączeniu z MA900? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 października 2023 Udostępnij Napisano 30 października 2023 10 godzin temu, ramik napisał: Cześć, na załączonych zdjęciach widzę, że obok nowych kolumn Aria K2 936 stoją MA Bronze 6. Obecnie posiadam właśnie takie MA i zastanawiam się nad zamianą tychże na Focal Aria 926. Korzystam ze wzmacniacza hybrydowego (Vincent SV-500), czyli ogólnie podobnego pod względem budowy do Twojego MA900, choć moc nieco niższa w Vincent. Możesz mógłbyś podzielić się kilkoma zdaniami, po czasie, porównując oba modele kolumn między sobą pod względem charakteru, sposobu grania i odczuć w połączeniu z MA900? Focale maja głebszy bas. Gora tez jest jaskrawa i dokładna. Lubisz brzmienie Bronze 6? Chcesz je rozwinąć czy zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 30 października 2023 Udostępnij Napisano 30 października 2023 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Focale maja głebszy bas. Gora tez jest jaskrawa i dokładna. Lubisz brzmienie Bronze 6? Chcesz je rozwinąć czy zmienić? Brzmienie MA Bronze 6 znam dość dobrze i lubię - kolumny użytkuję od około 5 lat. Pierwsze lata połączone były z Onkyo TX-8270, ogólnie było dobrze, ale chciałem poprawić brzmienie przy niskich poziomach głośności i nieco ocieplić (do wieczornego słuchania). Wydaje się, że zmiana amplitunera na wzmacniacz hybrydowy przyniosła bardzo pozytywny efekt, ale teraz zaczynam dostrzegać braki w średnich-wyższych zakresach (mniej szczegółów), a czasem przy niektórych utworach również mam wrażenie, że basu jest aż nadto (wiem, że może to być kwestia nieoptymalnego ulokowania kolumn w pomieszczeniu). Czytałem, że Focal szczególnie Aria, preferują i uwypuklają średnie-górne zakresy, stąd mój pomysł, żeby pomyśleć o upgrade. Na pewno nie chciałbym popaść w skrajność, bo zbyt duża ilość wysokich tonów może "boleć". Nie miałem okazji jeszcze posłuchać Arii - mam zamiar wkrótce to zrobić. W tym wątku kolega @adamw17 miał lub wciąż ma obydwa modele, stąd moje pytanie o wrażenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października 2023 Udostępnij Napisano 31 października 2023 19 godzin temu, ramik napisał: Brzmienie MA Bronze 6 znam dość dobrze i lubię - kolumny użytkuję od około 5 lat. Pierwsze lata połączone były z Onkyo TX-8270, ogólnie było dobrze, ale chciałem poprawić brzmienie przy niskich poziomach głośności i nieco ocieplić (do wieczornego słuchania). Wydaje się, że zmiana amplitunera na wzmacniacz hybrydowy przyniosła bardzo pozytywny efekt, ale teraz zaczynam dostrzegać braki w średnich-wyższych zakresach (mniej szczegółów), a czasem przy niektórych utworach również mam wrażenie, że basu jest aż nadto (wiem, że może to być kwestia nieoptymalnego ulokowania kolumn w pomieszczeniu). Czytałem, że Focal szczególnie Aria, preferują i uwypuklają średnie-górne zakresy, stąd mój pomysł, żeby pomyśleć o upgrade. Na pewno nie chciałbym popaść w skrajność, bo zbyt duża ilość wysokich tonów może "boleć". Nie miałem okazji jeszcze posłuchać Arii - mam zamiar wkrótce to zrobić. W tym wątku kolega @adamw17 miał lub wciąż ma obydwa modele, stąd moje pytanie o wrażenia. Jeśli chcesz rozwinąć brzmienie to pytanie czy nie lepiej iść po prostu w serię Silver? Czy to nowe Silver 300/500 czy poprzednie uzywane modele Silver 10 czy jeszcze w tył RX8. Posłuchaj tych Focali czy góra w nich Ci odpowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 31 października 2023 Udostępnij Napisano 31 października 2023 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli chcesz rozwinąć brzmienie to pytanie czy nie lepiej iść po prostu w serię Silver? Czy to nowe Silver 300/500 czy poprzednie uzywane modele Silver 10 czy jeszcze w tył RX8. Posłuchaj tych Focali czy góra w nich Ci odpowiada. Dziękuje za sugestię - oprócz Arii, mam Silvery na liście do posłuchania, razem z AudioVector QR3/5. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Dnia 31.10.2023 o 11:14, ramik napisał: Dziękuje za sugestię - oprócz Arii, mam Silvery na liście do posłuchania, razem z AudioVector QR3/5. E no to całkiem pokaźna i solidna dawka emocji Daj znać po odsuchu które Ci najbardziej leżą. Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts