Skocz do zawartości

Klipsch RP-600M vs Klipsch RP-600M v.II

Recommended Posts

Napisano
Dnia 21.04.2023 o 22:05, Leniu napisał:

Ok, dzięki. A gdzie taka modenizację się i faktycznie zmiana jest wyraźna?

W środku pasma.

Pytanie czy chcesz to robić. wiele osób nie chce.

Dnia 21.04.2023 o 22:05, Leniu napisał:

Wszystko niby pięknie ładnie, ale nie wiem jak to wygląda ta praktyka u naszej forumowej branży, ale facet chciał 150zł zaliczki i jeżeli coś kupie, to pójdzie to na poczet zakupu, a jeżeli nie,  no to wiadomo, zostaje mu za "fatyge".

Żenada.

Nie idź tam.

Dnia 22.04.2023 o 00:04, Michał Gałązka napisał:

Same dziwne sklepy masz w okolicy, nie słyszałem o żadnej zaliczce, nikt nigdy mnie ze sklepu nie wyganiał, mało tego, jeszcze chlop mnie na siłę trzymał pokazując kolejne opcje.

A ja słyszałem. To nie jest jednorazowy przypadek. Ale to oznacza że trzeba z tym walczyć właśnie.

Dnia 23.04.2023 o 18:32, terracan1929 napisał:

He....Ta propaganda handlowa. Te mityczne 130 W/kanał wzmacniacz "osiąga"  przy wysterowaniu 1 kanału (!)  przy 6 Ohmach.

I zniekształceniach 10% pewnie :P

10 godzin temu, Leniu napisał:

Ty możesz sobie dojeżdżać. Ja niestety mam pozostałości choroby lokomocyjnej z dzieciństwa. Moze już nie bierze mnie na wymioty, ale po takich 50km czuje już znużenie, zmeczenie, najchętniej bym się położył, no nie dobrze się czuje i jak tu podejśç pozytywnie do odsłuchu...

No to wypozyczaj sprzet do domu.

Piotrek

Napisano
14 godzin temu, Leniu napisał:

Skoro tak twierdzisz, wydaje się, ze cały czas pisałem o tym, że szukam grania efektowego i głośnego na 30m2 do roka, popu, hiphopu. Dlatego Klipsch, a jak nie Klipsch, to MA Bronze 100? Focal Chora 806? To lepsze opcje? Pieniądze podobne

Przepraszam, mój błąd, pomyliłem Ciebie z osobą z innego tematu i wyszło małe nieporozumienie tzn. jakiego brzmienia poszukujesz.

Odnośnie kolumn Focal Chora 806 może brakować Ci dołu pasma czyt. basu, a góry pasma czyt. sopranów nie powinno brakować.

Napisano
15 godzin temu, Leniu napisał:

Ty możesz sobie dojeżdżać. Ja niestety mam pozostałości choroby lokomocyjnej z dzieciństwa. Moze już nie bierze mnie na wymioty, ale po takich 50km czuje już znużenie, zmeczenie, najchętniej bym się położył, no nie dobrze się czuje i jak tu podejśç pozytywnie do odsłuchu...

U nas możesz wypożyczyć na odległość, wyślemy sprzęt i odsłuchasz w swoich warunkach :) 

• 1 month later...
Napisano

Witam was poniwnie.

Set jaki kupiłem to Klipsch RP600 + Marantz p7000n. Tzn. Klipsche w drodze a Marantz w koszyku.

To moje pierwsze stereo pasywne i nie bardzo się irientuje. Możecie doradzić jakie kable głośnikowe kupić? Nie bardzo się znam, ale kiefys gdzieś wpadłem na jakimś forum, że kable 4mm dodają trochę więcej basu względem 2.5mm 🤷

Potrzebuje 2 kable po 2.5m oczywiście zarobione, ewentualnie kable + wtyki o ile sklep je  zarobi na miejscu, chyba, że to proste jest to zarobienie kabelka. Maksymalnie 100zl za metr, ale im taniej tym lepiej.

• 3 months later...
Napisano
1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Od kwietnia trochę się zmieniło. Nie ma już zapewne wersji Premier w I odsłonię :P

A II są absurdalnie drogie.

Jak to znalazłeś :P

Myślę, że jeszcze się gdzieś znajdą, jak jeszcze ostatnio RP280 nówki widziałem w jakimś sklepie ostatnie sztuki :D