S Komp Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 3 godziny temu, kenczorf napisał: Często krzatajac sie po domu leci nam radio internetowe np RMF max. W a6 nie moge doinstalowac apki innej niz juz sa, wiec przez open fm brzmi to jak z radyjko za 200zl. Porażka. Pewnie przez 128kbps To nie wina streamera ani jego aplikacji, tak nadaje RMF. Odpisz, cytując
kenczorf Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, S Komp napisał: To nie wina streamera ani jego aplikacji, tak nadaje RMF. Ale na yamaszce nie ma tego problemu. Wiadomo, ze to nie jest bezstratna jakość ale dźwięk jest pełny. Po prostu słucha się tego dobrze czy to jak leci muzyka czy jak są informacje - nie brakuje ani dołu ani góry. Może po prosty daczek w a1080 nie jest taki zły jakby się mogło spodziewać po cenie sprzętu Edytowano 18 godzin temu przez kenczorf 1 Odpisz, cytując
MarSZ Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Apka RMF FM https://apkpure.com/pl/rmf-fm/com.gruparmf.rmffm Odpisz, cytując
kenczorf Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 21 minut temu, MarSZ napisał: Apka RMF FM https://apkpure.com/pl/rmf-fm/com.gruparmf.rmffm potrafisz dograc ja do dmp-a6? Bo ja nie widziałem opcji zainstalowania niczego innego niz to co juz ma Odpisz, cytując
S Komp Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 2 godziny temu, kenczorf napisał: Ale na yamaszce nie ma tego problemu. Wiadomo, ze to nie jest bezstratna jakość ale dźwięk jest pełny. Po prostu słucha się tego dobrze czy to jak leci muzyka czy jak są informacje - nie brakuje ani dołu ani góry. Ale to nie ma bezpośredniego związku z bitratem. Wbrew pozorom utwór przesyłany z jakością bezstratną nie musi brzmieć lepiej (przyjemniej) od np. mp3, jest z pewnością wierniejszy oryginałowi, ale wcale nie oznacza to przyjemniejszego brzmienia. Niższy bitrate np. 128 kbps nie oznacza, że dźwięk jest pozbawiony basów (jak piszesz dołu) czy sopranów (góry). Jeżeli są takie objawy świadczy to tylko o marnej jakości, nieliniowości DAC'a. Odpisz, cytując
MarSZ Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, kenczorf napisał: potrafisz dograc ja do dmp-a6? Bo ja nie widziałem opcji zainstalowania niczego innego niz to co juz ma System operacyjny Eversolo to zmodyfikowany Android. Ściągasz plik .apk na komputerze, wyrzucasz na pendrive i go uruchamiasz na Eversolo. Ja tak zainstalowałem sobie przeglądarkę internetową Samsung Browser. Sterować tym się pewnie przez telefon nie da, ale można się pobawić 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 23 godziny temu, kenczorf napisał: Gdzie leży problem? U mnie jest tak że jak włącze sprzęt w sensie Everolo to musze długo poczekać zanim odpalę apkę na telefonie. Tak jakby długo się logował do siebie kontrolnej. Radi oczy spotify już działa ale komunikacja online jeszcze nie. Jak odpalisz w tym czasie apkę to wyświetla komunikat że erro i numerek. I to już nie pojdzie. Trzeba właczyc i wylaczyc eversolo i zrobić od początku. I wtedy idzie. 23 godziny temu, kenczorf napisał: Connectem. Skąd wiesz ze 96kbps? Aż muszę sprawdzic co pokazuje wyświetlacz No to jak connectem to spotify jesy ograniczone do 96 kbps 23 godziny temu, marcinmarcin napisał: Ale tego się nie powinno korygować EQ w sumie... czemu? Za jasno grał. 21 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Na sąsiednim forum czytałem, że najnowsza aktualizacja dla Eversolo wprowadziła Spotify Losless. To aktualizacja z ostatnich 3 dni, choć ja jej jeszcze nie widziałem na swojej A8. Dla mnie to i tak nie ważne bo Spotify nie używam. wymusza się ją czy sama powinna wskoczyć? 20 godzin temu, kenczorf napisał: Testowałem na najnowszym dostępnym wtedy sofcie. Dziś widzę kolejna duża aktualizacja. V. 1.5.46. Wcześniej byla chyba 1.5.30. Sprawdzam Spotify cinnect i pokazuje FLAC 44.1kHz 16bit, więc chyba nie mam tego problemu co Ty. Dzwiek nadal jest taki sam jak opisałem. Chyba jedyna nuta w której troszkę bardziej podoba mi sie eversolo, gdyż słyszę troszkę wiecej szczegółów, chociaż dalej drażni zbyt duża jasność to make us stronger - ghost rider. Dalej nie naprawili, ze po włączeniu pauzy, piosenka faktycznie jest pauzowana, a nie tylko wyciszona a tak naprawdę playlista leci dalej... Kolejna sprawa to język polski. Mi angielski nie przeszkadza ale spolszczenie czy to apki czy w streamerze to moze jakieś 30%. Podstawowe funkcje. Wchodzisz głębiej i jest po angielsku. Często krzatajac sie po domu leci nam radio internetowe np RMF max. W a6 nie moge doinstalowac apki innej niz juz sa, wiec przez open fm brzmi to jak z radyjko za 200zl. Porażka. Pewnie przez 128kbps nie aktualizowałem od 3 dni co mówił Tomek. Ale własnie pokazuje co innego a gra co inengo. https://forum.zidoo.tv/index.php?threads/spotify-is-stuck-streaming-at-96kbps-on-the-dmp-a8.101639/ https://www.reddit.com/r/audiophile/comments/1o1tivp/spotify_is_stuck_streaming_at_96kbps_on_the/ Odpisz, cytując
kenczorf Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 16 minut temu, Piotr Sonido napisał: nie aktualizowałem od 3 dni co mówił Tomek. Mi po włączeniu urządzenia od razu pokazuje, ze jest update. 16 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ale własnie pokazuje co innego a gra co inengo. https://forum.zidoo.tv/index.php?threads/spotify-is-stuck-streaming-at-96kbps-on-the-dmp-a8.101639/ https://www.reddit.com/r/audiophile/comments/1o1tivp/spotify_is_stuck_streaming_at_96kbps_on_the/ Ok już widzę. Nie ma mnie teraz w domu to bym zrobił zrzut, ale mi apka spotify pokazuje losless a nie 96kHz, czyli moje testy odbyły się poprawnie PS dobrze rozumiem, ze Eversolo to marka Zidoo? To już wiemy czemu soft jest niedopracowany. Mam ich playery od kilku lat i po każdej aktualizacji coś nie do końca działa. A to film się wiesza na pauzie dłuższej niż 5 min, a to nie rozpoznaje filmów, lub nie wczytuje trailerów lub posterów. Zawsze coś hehe Edytowano 3 godziny temu przez kenczorf Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ok, Włączyłem go po raz pierwszy od 3-4 dni. Brak aktualizacji. nawet w opcjach pokazuje że nie ma. Apka na telefonie nie widzi urządzenia mój sposób nie działa. Co za szajs. To pytanie jak to teraz obejśc zeby mozna było z powrotem nim sterować? 1 godzinę temu, kenczorf napisał: PS dobrze rozumiem, ze Eversolo to marka Zidoo tak Odpisz, cytując
kenczorf Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 42 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Brak aktualizacji. nawet w opcjach pokazuje że nie ma. jaki masz numer softu? Ja testuje wersje gen2. Tez taką masz? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 7 minut temu Napisano 7 minut temu 1 godzinę temu, kenczorf napisał: jaki masz numer softu? Ja testuje wersje gen2. Tez taką masz? Trzymałem go włączonego 2 godziny i zaskoczył z aktualizacją. Potwierdzam działa connect z jakością losless. Al co ciekawe dalej z aplikacji na telefon nie da sie sterować. "nieznany bład -6" Co w takiej sytuacji? To jest to jak dawno nie był włączany? Tomek jakis pomysł ? Odpisz, cytując
Recommended Posts