MariuszZ Napisano 18 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2023 Przetestowałem funkcjonalność nowego firmware w zakresie PEQ. Działa wyśmienicie. Przygotowałem z pomiarów REWem filtry i wrzuciłem do urządzenia. Wklepanie filtrów jest bardzo proste. Dla zobrazowania kilka fotek z urządzenia i apki z fona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2023 PEQ jest per kanal? Potrafi podpowiedziec niezbedny pregain dla unikniecia przesteru? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 18 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2023 Niestety. Tylko LP i bez podpowiedzi ale mając trochę wprawy można uniknąć artefaktów zbyt mocnej korekcji. Ciekawe czy pójdą dalej i zrobią "convolver" by impulsem można było korygować. Wolałbym takie rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2023 Albo choc biquady do importu z REW. Obstawiam, ze convolver, jesli bedzie, to w A8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
base69 Napisano 19 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 A możliwość podpięcia mikrofonu czy trzeba robić przez rew? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 22 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2023 Pojawiła się nowa wersja firmware do pobrania na stronie forum Zido z nr 37. Dołożono miedzy innymi volume balans. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 22 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2023 32 minuty temu, MariuszZ napisał: Pojawiła się nowa wersja firmware do pobrania na stronie forum Zido z nr 37. Dołożono miedzy innymi volume balans. Kuźwa do 15 muszę penerzyć w pracy 🤬 Widzę na fotce eq, to coś na podobieństwo dsp? Ta aktualizacja jest do a 6? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 22 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2023 Tak. Jest wykorzystany DSP. Jest PEQ, GEQ, volume balance. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 22 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2023 2 minuty temu, MariuszZ napisał: Tak. Jest wykorzystany DSP. Jest PEQ, GEQ, volume balance. I to wszystko w a 6 z góry dziękuję za odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 22 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2023 5 godzin temu, MariuszZ napisał: Tak. Jest wykorzystany DSP. Jest PEQ, GEQ, volume balance. Może ktoś rozszyfrować te skróty i ich działanie pliiis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2023 Korektor parametryczny - ustawiane pasmo i inne detale, korektor graficzny - stale pasma, ustawiane jedynie wzmocnienie +/-, balans - zmniejszanie glosnosci jednego kanalu wzgledem drugiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 22 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2023 Po Święta wybieram się na porównanie 6 i wersji Master 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 22 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2023 Daj znać czy jest jakaś różnica, tylko nie poddawaj się sugestiom sprzedawców 😉 Mam wersję Master ale jakoś nie wierzę żeby była jakaś przepaść pomiędzy nimi. Ta nowa aktualizacja jest chyba dla a 8? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 Jest nowy update do firmware z nr 40. Sporo poprawek. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frommert Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Jest nowy update do firmware z nr 40. Sporo poprawek. Pozdrawiam do wszystkich modeli? Ja mam zwykłe A6 i zatrzymałem się na 1.2.30 (i jest "up to date") Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 Warto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiel84 Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 Wgrywacie wersję testową,bo nie wiem czy mam klikać? Czy z forum to pobieracie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 Idzie OTG przez WiFi ale ja miałem alfę ostatnią wiec nie wiem czy u Ciebie zaciągnie ze starego softu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 Jakieś porównanie A6 do A6 Master? Jest znacząca różnica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 19 godzin temu, MariuszZ napisał: Idzie OTG przez WiFi Podpowiedz proszę jak to robisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 Wersję alpha z nr 37 zaintalowalem z pendriva. Plik .zip (nierozpakowany) "otwierasz" z poziomu menu. Pliki z firmware znajdziesz na stronie forum Zidoo. Ta ostatnia wersja firmware pojawiła się już automatycznie po włączeniu urządzenia jako komunikat systemowy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzyw Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia Witam wszystkich. Czy ktoś próbował połączyć ten produkt z daciem Eversolo Z8? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia Chciałem tylko zapytać kolegów, w jakiej jakości są pliki udostepniane przez Spotify? Czy np Amazon lub Tidal mają w wyższej? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Chciałem tylko zapytać kolegów, w jakiej jakości są pliki udostepniane przez Spotify? Czy np Amazon lub Tidal mają w wyższej? Z mojego doświadczenia a mam wszytkie 3 serwisy to najczęściej dużo wyższej jakości te same pliki są udostępnione przez Amazon Music. Pierwsza fotka to Amazon druga Tidal ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia Dzięki. Czyli Amazon wypada najlepiej. Spotify tak samo jak Todal? Pytałem bo mam w domu Gold Note wzmacniacz I streamer. Porównałem wczoraj te same utwory via Wifi do GM i via Bluetooth do Gato Audio. Zdziwilem sie ze roznicy nie słychać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts