Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, kenczorf napisał:

Często krzatajac sie po domu leci nam radio internetowe np RMF max. W a6 nie moge doinstalowac apki innej niz juz sa, wiec przez open fm brzmi to jak z radyjko za 200zl. Porażka. Pewnie przez 128kbps

To nie wina streamera ani jego aplikacji, tak nadaje RMF.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, S Komp napisał:

To nie wina streamera ani jego aplikacji, tak nadaje RMF.

Ale na yamaszce nie ma tego problemu. Wiadomo, ze to nie jest bezstratna jakość ale dźwięk jest pełny. Po prostu słucha się tego dobrze czy to jak leci muzyka czy jak są informacje - nie brakuje ani dołu ani góry.

Może po prosty daczek w a1080 nie jest taki zły jakby się mogło spodziewać po cenie sprzętu

Edytowano przez kenczorf
Napisano
2 godziny temu, kenczorf napisał:

Ale na yamaszce nie ma tego problemu. Wiadomo, ze to nie jest bezstratna jakość ale dźwięk jest pełny. Po prostu słucha się tego dobrze czy to jak leci muzyka czy jak są informacje - nie brakuje ani dołu ani góry.

Ale to nie ma bezpośredniego związku z bitratem. Wbrew pozorom utwór przesyłany z jakością bezstratną nie musi brzmieć lepiej (przyjemniej) od np. mp3, jest z pewnością wierniejszy oryginałowi, ale wcale nie oznacza to przyjemniejszego brzmienia.

Niższy bitrate np. 128 kbps nie oznacza, że dźwięk jest pozbawiony basów (jak piszesz dołu) czy sopranów (góry).

Jeżeli są takie objawy świadczy to tylko o marnej jakości, nieliniowości  DAC'a.

Napisano
1 godzinę temu, kenczorf napisał:

potrafisz dograc ja do dmp-a6? Bo ja nie widziałem opcji zainstalowania niczego innego niz to co juz ma

System operacyjny Eversolo to zmodyfikowany Android. Ściągasz plik .apk na komputerze, wyrzucasz na pendrive i go uruchamiasz na Eversolo. Ja tak zainstalowałem sobie przeglądarkę internetową Samsung Browser. Sterować tym się pewnie przez telefon nie da, ale można się pobawić